Μπαλαούρας: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο»

Νέο αυτογκόλ για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδοκυβερνητικό πλήγμα αυτή τη φορά ήλθε από τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα ο οποίος ευθέως και δημοσίως είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να ονομαστούν τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως δεν πρόκειται μόνο για ένα εσωκομματικό ολίσθημα αλλά για μια εθνικά επικίνδυνη θέση με πιθανές επιπτώσεις για τα συμφέροντα της χώρας. Επισημαίνεται ότι το «κτύπημα» Μπαλαούρα ήλθε λίγες ημέρες μετά το ατόπημα του αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του αποκάλεσε τα Σκόπια, ως «Μακεδονία». Μια θέση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και ανάγκασε τον κ. Μουζάλα να παραδεχθεί το λάθος του.

Ο κ. Μπαλαούρας σήμερα το πρωί μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ονομασίας είπε ότι πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι δεν θα έλεγε όχι και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο».
Μάλιστα ο βουλευτής αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας πως «μπορεί να πιέζονται από άλλα σχήματα».