Μουσουλμανικοί καταυλισμοί σε όλη την Ελλάδα προτείνει ο υπουργός Θ. Δρίτσας. – Φόβοι για 200.000 εγκλωβισμένους σύντομα.

Σοκ από Δρίτσα: Σε όλη την ελληνική επικράτεια θα διαχυθούν οι μετανάστες.
«Ο καλύτερος τρόπος για να αντεπεξέλθουμε είναι η ισοκατανομή των βαρών σε όλη τη χώρα» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας – «Διαχειρίσιμο και σύνηθες» οι 6.000 πρόσφυγες στα νησιά λέγει ο υπουργός (και σύζυγος της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου) ενώ ο έτερος αρμόδιος κ. Μουζάλας τους φτάνει στις 70.000.

Δεν αποκλείουν τους 200.000 πηγές στις Βρυξέλλες κατά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση πιθανής ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, εξαιτίας των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών. Υπολογίζεται ότι μέσα στους επόμενους μήνες, στη χώρα είναι πιθανόν να εγκλωβιστούν περίπου 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

-Το σχέδιο της κυβέρνησης να στείλει πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση που να σταματάει τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Προκαλώντας ανησυχίες για τις κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές συνέπειες για καταυλισμούς μουσουλμάνων όλη την Ελλάδα, καθώς οι μετανάστες και πρόσφυγες θα φτάσουν τις δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες.

«Εφόσον δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση ο καλύτερος τρόπος για να αντεπεξέλθουμε, χωρίς να σταματάμε τις προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο, είναι η ισοκατανομή των βαρών σε όλη τη χώρα» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε «δεν αποκλείεται να οργανώσουμε σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας ένα μέρος της διαχείρισης να το αναλάβουν και άλλες περιοχές εκτός του Πειραιά».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα της Καβάλας στην οποία μεταφέρθηκαν τα τελευταία 24ωρα μετανάστες και πρόσφυγες όπως συνέβη και το καλοκαίρι.
«Το ενδέχεται δεν σημαίνει οτι αυτή τη στιγμή είναι προγραμματισμένο να στέλνουμε μετανάστες στη Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις εντυπώσεις.
«Είναι στο σχεδιασμό που θα μπορούσε να προκύψει, δεν έχει προκύψει αυτή τη στιγμή» είπε ο κ. Δρίτσας.

Κατά τον ίδιο το γεγονός ότι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες αποτελεί «ομαλή και συνήθης διαχείριση».
Όπως αποκάλυψε, τέλος, μόνο το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή μπήκαν στα νησιά από τα τουρκικά παράλια 2.156 άνθρωποι.

Δεν είναι τραγικό…» είπε
«Τρέλες» και από Μουζάλα: Ευκαιρία για προσλήψεις αν κηρυχθεί η χώρα σε έκτακτη ανάγκη!
Κουμουτσάκος: Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον Τσίπρα ότι μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση με το προσφυγικό

«Υποβάλαμε στην ΕΕ σχέδιο έκτακτης ανάγκης» – Εκτίμησε ότι τον Μάρτιο θα εγκλωβιστούν έως 70.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα – Θα μπορούσε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νότια Αττική – Τέσσερα τα κέντρα υποδοχής στη Μακεδονία – Τα υπόλοιπα σε όλη τη χώρα

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει χρειαστεί από τη «δημιουργία» της μέχρι τώρα να δώσει ποτέ ανθρωπιστική βοήθεια σε κράτος-μέλος της, αυτή τη στιγμή μελετά τρόπους πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει κάτι τέτοιο στη χώρα μας και όχι μόνο. Η Ελλάδα ίσως να είναι η πρώτη χώρα που μπορεί να χρειαστεί βοήθεια για αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης.

Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες στο διάδρομο των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς θα μπορούσε να ξεσπάσει ανάλογη κρίση στον πληθυσμό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα χωρίς στέγη και πολλές φορές χωρίς πρόσβαση σε τροφή. Oι υπολογισμοί έως την Παρασκευή ήταν ότι 25.000 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ελληνικό έδαφος, ενώ υπολογίζεται ότι προστίθενται καθημερινά 2.000 – 3.000 άτομα.

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση πιθανής ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, εξαιτίας των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών. Υπολογίζεται ότι μέσα στους επόμενους μήνες, στη χώρα είναι πιθανόν να εγκλωβιστούν περίπου 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

• Γιατί η Αθήνα ζητάει επειγόντως 228 εκατ. ευρώ
Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση υπέβαλε σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση τωνπροσφυγικό ροών προχώρησε το πρωί της Κυριακής ο Γιάννης Μουζάλας.
«Δυστυχώς το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολτικής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 22.000 άνθρωποι.
Αν και διέψευσε τις πληροφορίες για 120 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, είπε ότι «στη Μακεδονία θα έχουμε 4 κέντρα υποδοχής προσφύγων και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη». «Θα το απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να είναι για μικρό διάστημα σε αποθήκες αλλά παγκόσμια έτσι συμβαίνει μέχρι να φτιαχτούν οι χώροι» συμπλήρωσε.
«Είναι χώροι έκτακτης ανάγκης. Ο πληθυσμός να μην φοβηθεί ότι θα παραμεινουν εκεί μόνιμα» συνέχισε.

Κατά την εκτίμησή του επικαλούμενος την ιστορία και τις μελέτες είπε στο MEGA ότι «μέσα στον επόμενο μήνα υπολογίζουμε ότι θα έχουμε έναν αριθμό ανθρώπων που θα εγκλωβιστούν που θα είναι ανάμεσα στις 50.000 με 70.000 ανθρώπους».
Ωστόσο κατά τον ίδιο «δεν είναι τραγικό το να κηρυχθεί η χώρα σε έκτακτη ανάγκη γιατί αυτό μπορεί να σου λύσει τα χέρια σε προσλήψεις. Μπορεί αυτό να το κάνουμε για τη νότια Αττική. Από ό,τι ξέρω δεν έχει υπάρξει απόφαση γι’ αυτό αλλά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας υπάρχουν τέτοια σχέδια»

Η κυβέρνηση κατά τον κ. Μουζάλα έχει προτείνει στην Ευρώπη αναλογική κατανομή εξηγώντας ότι «με βάση αυτούς που πέρασαν από την Ελλάδα θα μπορούσαν να είναι 30.000».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι θα δημιουργηθεί ένα σποτ σε συνεργασία με τον ΟΗΕ που θα τους ενημερώνει στις χώρες τους ότι «η Ειδομένη είναι κλειστή μην πουλάτε τα σπίτια σας για να έρθετε στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιχείρηση του ΝΑΤΟ θα μειώσει κατά 70% τις προσφυγικές ροές. «Η προσφυγιά δεν σφραγίζεται» συμπλήρωσε.
«Εμείς δεν ανοίξαμε κανένα σύνορο. Δεν πνίγαμε κανένα στη θάλασσα. Εάν δεν καλούσαν οι κεντροευρωπαϊκές χώρες δεν θα ερχόντουσαν στην Ελλάδα» υποστήριξε ο κ. Μουζάλας εξηγώντας ότι οι πρόσφυγες επιλέγουν την Ελλάδα γιατί θεωρείται ασφαλές πέρασμα. «Μιλώντας καθαρά τεχνοκρατικά είναι 400 περίπου πνιγμοί σε 850.000 ανθρώπους».

Όσον αφορά τη στάση της Αυστρίας σημείωσε ότι «είναι φιλή μας, αλλά κάτω από τον πανικό και τα εσωτερικά τους θέματα επειδή έχουν εκλογές έκαναν μια άκρως εχθρική ενέργεια προς την Ελλάδα και την ΕΕ και γι’ αυτό απομονώθηκε».