Μητσοτάκης: Θα καταργήσω τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί

Τη δέσμευσή του για την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κρασιού, εφόσον η ΝΔ γίνει κυβέρνηση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Κυριακή την Ετήσια Έκθεση Κρασιού «Οινόραμα 2016» και σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί». Ο αρχηγός της ΝΔ έκανε λόγο για έναν φόρο «ο οποίος επιβλήθηκε χωρίς καμία λογική και ο οποίος δεν αποφέρει ουσιαστικά έσοδα στο κράτος» και πως «το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει τους Έλληνες παραγωγούς με μια υπέρμετρη γραφειοκρατία».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στο Ζάππειο «χτυπάει η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας» καθώς εκατοντάδες μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι οινοπαραγωγοί εκθέτουν τα προϊόντα τους. «Αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα η οποία δεν διστάζει να κοιτάξει στα ίσια τις αγορές του εξωτερικού, μπορεί να διακριθεί», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αυτήν την Ελλάδα οφείλουμε να τη στηρίξουμε».

Είπε επιπλέον ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαία για τη Νέα Δημοκρατία.

«Αποτελεί ένα πεδίο συγκριτικού πλεονεκτήματος για τη χώρα. Αποτελεί ένα πεδίο δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Και κυρίως αποτελεί – όπως απεδείχθη εδώ, σήμερα, περίτρανα – ένα πεδίο δημιουργικής δράσης πολλών νέων ανθρώπων, που κόντρα στις συνθήκες αγωνίζονται να καταστήσουν το ελληνικό κρασί ανταγωνιστικό στις παγκόσμιες αγορές», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.