Μητσοτάκης: ΕΕ και Τουρκία δεν θα σταματήσουν τους πρόσφυγες

Αμφιβολίες κατά πόσον θα μπορέσουν να υλοποιηθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές εκφράζει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει «δύο παράλληλες κρίσεις» στο οικονομικό και ανθρωπιστικό πεδίο.

«Στο οικονομικό μέτωπο η Ελλάδα δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανήμπορη να επαναφέρει την Ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση όσο αφορά το μεταναστευτικό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αν δε βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την συνεργασία της Τουρκίας, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη για την χώρα μου» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προειδοποίησε ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν μπορούμε να δεχτούμε επιπλέον ροές”.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον οικονομική βοήθεια αλλά επίσης χρειάζεται οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν μπορεί να επιλυθεί από την Ελλάδα μονομερώς”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, οι δεσμεύσεις για επανατοποθέτηση προσφύγων εκτός Ελλάδος δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και άρα αν δεν υπάρξει πραγματική ηγεσία από τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μια βιώσιμη λύση».