Μητσοτάκης:θα κληθούμε πάλι να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά

Περιοδείες στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σταθμός του ο Ασπρόπυργος όπου περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.
«Πρόεδρε, γρήγορα πρωθυπουργός», και «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει», ήταν τα λόγια αρκετών κατοίκων κατά τη συζήτηση που είχε μαζί τους.

mitsotakis. aspΟ πρόεδρος της Ν.Δ πραγματοποίησε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής στο Δημαρχείο Ασπρόπυργου όπου άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, σημειώνοντας παράλληλα τα προβλήματα που άκουγε και αμέσως μετά δήλωσε:

Είχαμε ουσιαστική συζήτηση για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, αλλά και για τις ευκαιρίες και πως θα τις αξιοποιήσουμε. Έχει και συμβολική σημασία, γιατί είναι υποβαθμισμένη, αλλά έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Όπως είπε, δεν θα κουραστεί να το επαναλαμβάνει, πως το κρίσιμο είναι να γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. «Εκμετάλλευση της έκτασης του ΟΣΕ, χώρος συνδυασμένων μεταφορών και ελαφράς μεταποίησης. Η χώρα πρέπει να προσελκύει επενδύσεις σε τομέα μεταποίησης, ανοίγει νέες προοπτικές για αναπτυξιακή δυναμική περιοχής. Ελπίζουμε αυτή η επένδυση να καρποφορήσει και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης πως έγινε λίγη πρόοδος στις πολεοδομικές και χωροταξικές εκκρεμότητες στον Ασπρόπυργο, και υποστήριξε πως «χρειάζεται ουσιαστική αναθεώρηση με τρόπο που γίνεται ο σχεδιασμός και όταν ολοκληρώνονται να τα ξεπερνούν οι εξελίξεις». Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός για τις χρήσεις γης, υπογράμμισε.

Ως πρόεδρος ΝΔ δεν θα δεσμευτώ για πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Σήμερα βιώνουμε τελευταίο κεφάλαιο μεταπολιτευτικού λαϊκισμού που οδήγησε σε τραγικό αδιέξοδο. Υποχρέωση μας να δείξουμε ένα εναλλακτικό δρόμο εξόδου από οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν. Εμείς θα θέτουμε ζητήματα ανάπτυξης και ιδιωτικών επενδύσεων σε πρώτη γραμμή πολιτικής μας» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε:
Να μας έχετε εμπιστοσύνη θα κληθούμε πάλι, δεν ξέρω πόσο σύντομα ή αργότερα, να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά.

Τέλος σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και μια εταιρεία logistics.