Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Φύγε τώρα. Ζημιώνεις τη χώρα

Την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της, ζήτησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τους λάθος χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση των υποκλοπών στελεχών του ΔΝΤ.

Παραμονές του συνεδρίου της ΝΔ, ο αρχηγός της ΝΔ σηκώνει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, καθιστώντας τον υπεύθυνο για την πολιτική απομόνωση της χώρας στην συγκεκριμένη περίπτωση. Σημειώνεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ΗΠΑ πήραν το μέρος του ΔΝΤ.

«Σήμερα όλοι γνωρίζουμε που κατέληξε η παράσταση που το Σάββατο ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει και μάλιστα ενισχυμένο στο πρόγραμμα. Μαζί και οι πιεστικές, συχνά υπερβολικές, απαιτήσεις του» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η θέση αλλά και η αξιοπιστία της Ελλάδας, δυστυχώς αποδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο. Νέα πολύ επώδυνα μέτρα έρχονται για όλους τους πολίτες» εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποιώντας ότι «το φορολογικό σοκ που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, στραγγαλίζει την οικονομία, επιδεινώνει δραματικά την κρίση και, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση στο προσφυγικό, οδηγεί τη χώρα σε ασφυξία».

Όπως επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «στο οριακό σημείο που έχουμε φτάσει, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ: σοβαρότητα, αλήθεια, δουλειά, αποφασιστικότητα, αξιοπιστία. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» για να καταλήξει: «Αυτή η Κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από αυτά. Ο κ. Τσίπρας είναι αδιόρθωτος. Ζημιώνει τη χώρα. Κανείς δεν ελπίζει τίποτα από αυτόν. Γι’ αυτό πρέπει να φύγει τώρα».

Σχόλιο από Γεροβασίλη

«Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο ίδιος εκτίθεται», τονίζει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός κάποιων ακραίων για κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση και για εκ νέου δημιουργία συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην χώρα, έπεσαν στο κενό».

Σημειώνει, επίσης, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν αντέχει στην σκέψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα, από αυτά προσδοκούσε να καρπωθεί πολιτικό όφελος».

«Για να διασώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κάτι από το πολιτικό του σχέδιο, σπεύδει, για μια ακόμα φορά, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την οικονομία στιγμή, να ζητήσει, εκ του ασφαλούς, εκλογές», προσθέτει η κ. Γεροβασίλη και σημειώνει: