Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν χρειαζόμαστε άλλους διχασμούς

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλο διχασμό έστειλε στους απανταχού Έλληνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης την οποία παρακολούθησε ως τελετάρχης, προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ενωμένη, μακριά από το διχαστικό πολιτικό λόγο. «Εδώ πέρα στην Ομογένεια αυτό το μήνυμα είναι ακόμα πιο επίκαιρο. Δεν χρειαζόμαστε άλλους διχασμούς. Δεν χρειαζόμαστε ψεύτικα διλήμματα. Εμείς, αυτοί. Αυτά τα διλήμματα είναι τελείως ξεπερασμένα. Πάνω από όλα πρέπει οι Έλληνες, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές τους, να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, που δεν μπορεί να είναι σήμερα άλλος από την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από τα Μνημόνια» , είπε

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ψήφο των Ελλήνων ομογενών, καθιστώντας σαφές ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέους διχασμούς και ψεύτικα διλήμματα. «Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, το μήνυμα το οποίο είχαμε την ευκαιρία να στείλουμε, είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα σ’ αυτούς τους ανθρώπους να ψηφίζουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι η ομογένεια «έχει τη δυνατότητα να βλέπει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, μακριά από τα πάθη της πολιτικής αντιπαράθεσης και να ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι είναι καλό για το δημόσιο συμφέρον».

O πρόεδρος της Ν.Δ συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις της μητέρας πατρίδας με την ομογένεια. Είναι εξαιρετικά συγκινητικό, σήμερα, σε αυτήν την πολύ όμορφη γιορτή, να βλέπουμε κυρίως νέα παιδιά να κρατάνε τις ελληνικές σημαίες, να παρελαύνουν με τα κοστούμια του τόπου τους και να κρατάνε ζωντανές τις παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας τους».