Μητσοτάκης: Να πάρουμε το μέλλον της χώρας στα χέρια μας

Η χώρα θα βγει από την κρίση μόνο αν πάρουμε οι Έλληνες το μέλλον στα χέρια επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του, στον Ετήσιο Εορτασμό για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που διοργάνωσε, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το Σάββατο, 9 Απριλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, βήμα – βήμα, να χτίσουμε ξανά την αξιοπιστία μας και να ξαναβρούμε τις χαμένες αξίες της εργατικότητας, της αλήθειας και της συλλογικής ευθύνης.

«Η σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων, αυτοί που ξυπνούν νωρίς και δουλεύουν σκληρά, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, τα οποία δεν μπορεί κανείς πια να αγνοήσει. Πρέπει να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη. Πρέπει να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στην αγορά και στην οικονομία. Αν δεν πάρουμε εμείς οι ίδιοι το μέλλον της χώρας μας στα χέρια, δεν θα βγούμε από κανένα μνημόνιο και καμιά κρίση. Βήμα – βήμα, πρέπει να χτίσουμε ξανά την αξιοπιστία που εν’ πολλοίς έχουμε απωλέσει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως η «Επέτειος της 25ης Μαρτίου, είναι στιγμή αυτογνωσίας και περισυλλογής. Πρέπει να βρούμε τις χαμένες αξίες. Τις αξίες της εργατικότητας, της αλήθειας και της ευθύνης. Για να βλέπουμε πέρα από το ατομικό συμφέρον της συλλογικής ευθύνη». Και πρόσθεσε: «Το 2021 πρέπει να γιορτάσουμε μια καλύτερη Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τους Ομογενείς για τη διαχρονική τους προσφορά προς την Ελλάδα, υπογράμμισε πως «πρέπει εμείς στην Ελλάδα να κάνουμε περισσότερα». Επανέλαβε την ανάγκη οι απόδημοι Έλληνες να έχουν τη δυνατότητα ψήφου και σημείωσε: «Κατέθεσα ήδη την πρόταση νόμου στη Βουλή των Ελλήνων, για να έχουν οι απόδημοι Έλληνες τη δυνατότητα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές στον τόπο διαμονής τους. Κάλεσα τους βουλευτές όλων των κομμάτων να την υπερψηφίσουν. Γιατί οι Έλληνες, μόνο ενωμένοι, όπου και αν βρισκόμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αργότερα ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ομογενειακό σταθμό Cosmos, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπερψηφισθεί η πρόταση νόμου για την ψήφο στους ομογενείς και τόνισε:

«Η πίστη μου στη δύναμη της ομογένειας είναι ακλόνητη και η ανάγκη που έχει η πατρίδα μας από τη στήριξη της Ομογένειας στους δύσκολους καιρούς που διανύει είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ».

Δημοσιογράφος: «Κατά πόσο πιστεύετε ότι μπορεί η Ομογένεια να στηρίξει – πάντα στήριζε – αλλά τώρα να στηρίξει την ελληνική οικονομία;».

Κ. Μητσοτάκης: «Η Ομογένεια πάντα στήριζε την Ελλάδα και μπορεί να τη στηρίξει ακόμα περισσότερο. Η Ελλάδα παραμένει ένας τόπος, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, αρκεί να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και βέβαια μια Κυβέρνηση η οποία να αγκαλιάζει τους ξένους επενδυτές, να επιζητεί ξένες επενδύσεις, είτε αυτές προέρχονται από Ομογενείς, είτε από ξένους επενδυτές, να προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και να νοιάζεται πραγματικά για το καλό και την ανάπτυξη της οικονομίας. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτήν τη στιγμή αυτές οι προϋποθέσεις πληρούνται».