Μεϊμαράκης:Plan Β έπρεπε να σχεδιάζει ο Τσίπρας και όχι πιθανόν τυχοδιώκτες

Την άποψη ότι οι κρατικές αρχές θα έπρεπε να έχουν plan B, το οποίο όμως θα προετοίμαζαν υπηρεσιακοί παράγοντες και πάντως όχι εξωθεσμικοί, όπως ο καθηγητής Γκάλμπρεϊθ, εξέφρασε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλώντας στον realm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ άφησε υπόνοιες ότι ενδεχομένως κάποιοι που γνώριζαν τότε για το plan Β πιθανότατα να το αξιοποίησαν προς όφελος τους. «Πρέπει να σας πω ότι εγώ και τότε είχα τοποθετηθεί λέγοντας ότι οι κρατικές αρχές πρέπει να έχουν plan Β. Αυτό τι σημαίνει όμως. Οι κρατικές αρχές, όχι ο κολλητός μου ή όποιον αυθαίρετα σύμβουλό μου παίρνω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεϊμαράκης στον realfm 97,8: Δεν μπορώ σαν τον “Μήτσο” να πετάω κεφαλάκι από πίσω

Και πρόσθεσε: «Όχι ο Γκαλμπρέιθ ο οποίος πληρώνεται, φεύγει και είναι γνωστός ο ρόλος του και όχι μόνο ο Γκαλμπρέιθ, αλλά και το επιτελείο του. Διότι ο Γκαλμπρέιθ από κάτω θα πάρει ένα άλλο επιτελείο, άλλους δέκα οι οποίοι δεν μπορεί να γνωρίζουν τι θα κάνει η χώρα την ώρα κατά την οποία θα πάρει μία απόφαση».
Συνέχισε δε λέγοντας ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής: «Κακώς ο κ. Χουλιαράκης αντέδρασε χθες, μ’ αυτόν τον τρόπο. Ο κ. Χουλιαράκης ως ο υπεύθυνος δικαιούτο και υποχρεούτο, θα έλεγα, να έχει στο μυαλό του μονίμως το δυσάρεστο σενάριο και πώς θα αντιδράσει. Αυτός όμως. Μαζί θα έλεγα κιόλας και με κάποιους εκπροσώπους κομμάτων ίσως. Εκεί έχουν δείξει τα κόμματα ότι διατηρούν την εχεμύθεια τους. Εκεί είναι εθνικό ζήτημα, δεν παίζουμε και αν κάποιος παίξει είναι κομμένος, από χέρι και θα έχει την κατακραυγή τη δημόσια. Από όλους μας και από τους δημοσιογράφους και από τους πολίτες και από το πολιτικό προσωπικό».

«Αρα, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να υπάρχει ένα plan Β, το οποίο, όμως, θα ήταν κτήμα του ιδίου του υπουργού Οικονομικών και θα έπρεπε να είναι και κτήμα του πρωθυπουργού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

«Επομένως, κατά τη γνώμη μου, ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή και από κει και πέρα, ερευνητέο αν ήξερε ή όχι – που φαίνεται ότι ήξερε- ότι αυτό το plan Β το φτιάχνουν κάποιοι πιθανόν και τυχοδιώκτες. Κάποιοι πάντως άσχετοι, ξένοι, οι οποίοι μπορεί και να παίζαν και στα χρηματιστήρια και να έκαναν επιθέσεις και να κάναν ό,τι θέλανε. Και να ζητάνε αλλαγές τραπεζών, με δικούς τους και τελικά και τα πράσινα δάνεια να τα κάναν κι αυτά προβληματικά», είπε και πρόσθεσε:

«Γιατί όλα αυτά σε μία περίοδο εξαετούς κρίσης είναι εύκολο να γίνουν. Δηλαδή επιχειρήσεις οι οποίες αντέξαν 6 χρόνια αν δεν βοηθηθούν τώρα πόσο θα αντέξουν; Δεν μπορούν να αντέξουν άλλα 6 χρόνια δεν γίνεται. Κι αυτές θα “κοκκινίσουν”. Και θα “κοκκινίσουν” κυρίως με το πως θα συμπεριφερθούν οι τράπεζες κιόλας. Αρα μπορούμε να αφήσουμε τον αφελληνισμό των τραπεζών; Μιλάμε σοβαρά τώρα;».

SHARE