Μαρτίνς: Νίκη, αν είναι δυνατό χωρίς να δεχτούμε γκολ

Πρώτος στόχος απέναντι στην Μπέρνλι είναι η νίκη, δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με τους Άγγλους για τα πλέι οφ του Europa League.

«Αντιμετωπίζουμε μια αγγλική ομάδα, έναν δυνατό αντίπαλο, με τον ίδιο προπονητή εδώ και χρόνια και που τερμάτισε ψηλά στην Αγγλία. Θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα απέναντι σε μια τόσο δυνατή και έμπειρη ομάδα, αλλά δεν αλλάζουμε τις προτεραιότητές μας. Πρώτος μας στόχος είναι να κερδίσουμε και ο δεύτερος να κερδίσουμε αν γίνεται χωρίς να δεχτούμε γκολ», είπε ο Πορτογάλος.

Όσο για το αν θα παίξουν τα νέα αποκτήματα; «Η ομάδα μας είναι πολύ πλήρης, πολύ δυνατή, με παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν, αλλά δεν είναι όλοι καιρό μαζί μας για να καταλάβουν πώς είναι οι αγώνες. Υπάρχουν παίκτες που είναι από φυσική κατάσταση πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι από ό,τι άλλοι. Από όλους περιμένουμε βοήθεια, όλοι είναι σε θέση να βοηθήσουν».

Ως προς την αρνητική παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός απένατι σε αγγλικές ομάδες, ο Μαρτίνς εκτιμά ότι «η Μπέρνλι είναι καλά προετοιμασμένη και θα είναι συνεχώς δυνατή. Εμείς μέσα στο γήπεδό μας θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις μετάβασης και τις στημένες φάσεις. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δεν έχει εμπειρία στην Ευρώπη και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το όπλο».

Από την πλευρά του, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι αισιόδοξος. «Αναλύοντας τον αντίπαλο έχουμε δει ότι πρέπει να έχουμε υπομονή στο επιθετικό μας παιχνίδι, γιατί έχουν καλά κορμιά, κλείνουν καλά τους χώρους και θα πρέπει κυκλοφορώντας την μπάλα να βρούμε την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσουμε» είπε ο διεθνής επιθετικός.

Ερωτηθείς για το αν θα μπορέσει να σκοράρει και αύριο, απάντησε: «Δεν μου αρέσει να υπόσχομαι γκολ. Μου αρέσει να κρατώ χαμηλό προφίλ. Όταν κάτι μου πάει καλά, κλείνομαι λίγο στον εαυτό μου για να μου πάει ακόμη καλύτερα. Νιώθω πολύ καλά την τελευταία εβδομάδα και νομίζω ότι έχω άλλο ένα γκολ».

Με κολακευτικά λόγια για τον Ολυμπιακό μίλησε ο προπονητής της Μπέρνλι. Ο Σον Ντάις είπε: «Είναι μια ομάδα που συνήθως νικάει στο γήπεδό της. Δεν παίρνει πάντα το πρωτάθλημα, αλλά συνήθως φτάνει κοντά στο να τα καταφέρει. Έχει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό νικών, οπότε αυτό σημαίνει ότι έχει τη νοοτροπία του νικητή στα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για μία καλή ομάδα κι έτσι το αντιλαμβανόμαστε».