Μάρδας: Μεγάλο το οικονομικό κόστος των αγροτικών κινητοποιήσεων

Με τις κινητοποιήσεις του 1997, παραλλήλισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, τις σημερινές αγροτικές κινητοποιήσεις, μιλώντας για την οικονομική διάσταση του ζητήματος στην ελληνική οικονομία.

Σε δηλώσεις του στο Mega, τόνισε ότι το κόστος των 58 ημερών μπλόκων τότε, είχε προσδιοριστεί σε 13 δισ. δραχμές, με μείωση αγροτικών εξαγωγών κατά 100 εκατομμύρια δολάρια, για να ακολουθήσει διακύμανση με φθίνουσα πορεία για τις εξαγωγές πριν «σηκώσουν κεφάλι» μετά από 2-3 χρόνια.

Αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς, είπε ο υφυπουργός, και δεν μπορούν να αγνοηθούν. Σημείωσε ότι η λήξη των κινητοποιήσεων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος, καθώς όταν ένας πελάτης στο εξωτερικό δεν τροφοδοτείται όπως πρέπει παύει να αγοράζει από τη χώρα και στρέφεται σε άλλους προμηθευτές.

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, εκτίμησε ότι η πλειοψηφία θέλει τον διάλογο, κάποιοι ωστόσο δεν την θέλουν, φοβίζοντας τους υπόλοιπους.

Τα αιτήματα των αγροτών όπως είπε θα καταταθούν σήμερα στον πρωθυπουργό, ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει υποχωρήσεις όταν δεν γνωρίζει τις θέσεις της απέναντι πλευράς. Μετέφερε την αίσθησή του ότι το νομοσχέδιο θα στηριχθεί από τους βουλευτές της πλειοψηφίας.