Λουκέτο στην Ηλεκτρονική – 450 εργαζόμενοι στο δρόμο

Λουκέτο φαίνεται πως μπαίνει σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του ελληνικού λιανεμπορίου, την Ηλεκτρονική. Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν 50 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να χάσουν τη δουλειά τους 450 εργαζόμενοι.

Η ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών δείχνει ότι δεν θα καταφέρει τελικά να αντισταθεί στην κρίση και το σκληρό ανταγωνισμό και αν δεν υπάρξει κάποια εντυπωσιακή εξέλιξη, σε λίγες ημέρες θα κατεβάσει τα ρολά.

Ο επιχειρηματίας Ιωάννης Στρούτσης, τα τελευταία χρόνια προσπάθησε με αναδιαρθρώσεις και προωθητικές κινήσεις να σώσει την αλυσίδα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και οι φήμες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς αυτή τη φορά θα αποδειχτούν αληθινές.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, τα τελευταία χρόνια δίνει μάχη να κρατήσει την επιχείρηση στα πόδια της, ενώ σε αυτό το πλαίσιο τα προηγούμενα χρόνια έγιναν περικοπές μισθών, απολύσεις εργαζομένων, ενώ έκλεισαν και πολλά καταστήματα της εταιρείας σε επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο.