Λεβέντης: Ο Τσίπρας να σταματήσει να κάνει τη σουπιά

Να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει να θολώνει τα νερά, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τη διαπλοκή, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον παρομοίασε με… σουπιά που ρίχνει μελάνι για να θολώσει τα νερά. «Επειδή είναι παραμονή επιβολής φόρων εμείς θα λέμε ότι κυνηγάμε την διαπλοκή, ε κάντε το λοιπόν» τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.

Υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής τάχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι αυτό ήταν πάγιο αίτημα της αριστεράς, όσο ήταν στην αντιπολίτευση

Επιτέθηκε κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη στάση που κράτησε ο Πάνος Καμμένος στο θέμα Μουζάλα που ενώ αρχικά ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και στη συνέχεια υπαναχώρησε. Παράλληλα ζήτησε από τους ΑΝΕΛ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σχετικά με το όνομα των Σκοπίων.
Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι ότι η γειτονική χώρα θα πρέπει να αλλάξει όνομα για να την αναγνωρίσει η Ελλάδα.
Επίσης επανέλαβε τη γνωστή θέση του για συγκρότηση οικουμενική κυβέρνησης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για μικροκομματικά και παλαιοκομματικά παιχνίδια, γύρω από αυτό το θέμα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις και για τη συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Προσωπικά – πρόσθεσε- ότι προειδοποίησε τον κ.Τσίπρα να μην μεταβεί στη Σμύρνη και να μην κάνει διμερείς συμφωνίες με τη Τουρκία. Έχει μεγάλες ευθύνες ο κ. Τσίπρας που πήγε στην Τουρκία. «Μην κάνετε πράγματα που προδίδουν τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.