Πάντμα Λάκσμι: “H άθλια σεξουαλική ζωή μου με τον Σαλμάν Ρουσντί»

«Κακή επένδυση» αποκάλεσε την καλλονή γυναίκα του Πάντμα Λάκσμι, ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί, όταν εκείνη για λόγους υγείας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις σεξουαλικές του επιθυμίες.

Γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι, ενώ εκείνος ήταν 51 ετών και παντρεμένος σε τρίτο γάμο. Στη συνέχεια ο Ρουσντί την πολιορκούσε άγρια μέσω τηλεφώνου, μέχρι που η 28χρονη τότε, Ινδή πρώην μοντέλο και οικοδέσποινα της εκπομπής Top Chef κατέληξε στο κρεβάτι μαζί του και εδώ αρχίζουν οι αποκαλύψεις. «Στις 3 τα ξημερώματα ξύπνησα γυμνή στο κρεβάτι ενός παντρεμένου άντρα», γράφει η Πάντμα. Η πρώτη αυτή συνεύρεση αρκούσε για να εγκαταλείψει ο διάσημος συγγραφέας την τρίτη του γυναίκα και να μετακομίσει από το Λονδίνο στο Μανχάταν.

Η Πάντμα θυμάται τα πρωινά που της σέρβιρε στην αρχή ο Σαλμάν στο κρεβάτι και πώς η ίδια άρχισε να συνηθίζει την παρέα με συγγραφείς, όπως η Σούζαν Σόνταγκ και ο μυθιστοριογράφος Don Lelillo. Στη νέα της αυτοβιογραφία, με τίτλο «Love, Loss, and What We Ate», η Ινδή καλονή μπαίνει και σε λεπτομέρειες για τη σεξουαλική της ζωή με τον διάσημο συγγραφέα των «Σατανικών στίχων». Η οικοδέσποινα της εκπομπής Top Chef θυμάται, μεταξύ άλλων, πως ο κοινός της βίος με τον Ρουσντί ήταν κάποτε ένα «ωραίο γεύμα», το οποίο ωστόσο κατέληξε να «δηλητηριάσει» τη διάθεσή της. Στο βιβλίο της εξιστορεί, ότι, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, η σεξουαλική επαφή είχε γίνει ιδιαίτερα επίπονη και οδυνηρή για εκείνη -πράγμα που ο Ρουσντί γνώριζε, αλλά δεν τον εμπόδιζε να της ζητάει συνεχώς σεξ. Κάποια στιγμή, θυμάται η 45χρονη, σήμερα, καλλονή -η οποία παντρεύτηκε με τον Ρουσντί το 2004 και πήραν διαζύγιο το 2007- εκείνος, εξοργισμένος από την άρνησή της να κάνουν σεξ, την αποκάλεσε «κακή επένδυση».

Όταν, δε, η Λάκσμι διαγνώστηκε με ενδομητρίωση, με αποτέλεσμα την «εξαφάνιση» της σεξουαλικής της διάθεσης, ο Ινδός συγγραφέας έγινε έξω φρενών, καθώς κατάλαβε ότι θα έπρεπε να ξεχάσει τις «καυτές» νύχτες που είχαν ζήσει μαζί στο παρελθόν και οι οποίες προσδοκούσε να συνεχιστούν και κατά τον έγγαμο βίο τους. Ακόμα κι όταν εκείνη μπαινόβγαινε στα χειρουργεία, ο τότε σύζυγός της ήταν απών. Όταν επέστρεφε σπίτι γεμάτη ράμματα στα γεννητικά όργανα και τα νεφρά, εκείνος έφτιαχνε τη βαλίτσα του και της δήλωνε ότι την επόμενη μέρα θα έφευγε ταξίδι -και αυτό έκανε. «The show must go on, after all» («στο κάτω-κάτω, το σόου πρέπει να συνεχιστεί»), της έλεγε, κλείνοντας την πόρτα πίσω του… Το σίγουρο πάντως για την Πάντμα Λάκσμι είναι πως το βιβλίο της θα έχει υψηλές πωλήσεις. Εφάμιλλες με τους «Σατανικούς στίχους».

padma

Alone