Λαγκάρντ προς Τσίπρα: Επιχειρήματα εκτός λογικής

Εκτός λογικής θεωρεί η Κριστίν Λαγκάρντ τις εικασίες ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδος ως διαπραγματευτική τακτική.

Σε απαντητική της επιστολή προς τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα η Λαγκάρντ, υποστηρίζει ότι «το ΔΝΤ διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη και όχι μέσω απειλών και διαρροών».

Παράλληλα περνά στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι «οι εικασίες ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιεί το πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική, στερούνται λογικής». Οπως σημειώνει «η διαπραγματευτική ομάδα του Ταμείου απαρτίζεται από έμπειρα στελέχη, τα οποία απολαμβάνουν την πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξή της».

Τέλος, η πρόεδρος του Ταμείου, απευθύνει έκκληση για τη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος, το οποίο σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεων και λαμβάνει όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της προσωπικής ασφάλειας.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν αυτή η γενική αναφορά έχει αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση ή τους πάντες, αν και στην περίπτωση που ήθελε να απευθύνεται σε κάθε κατεύθυνση εκτιμάται ότι θα την περιελάμβανε σε μια γενική δήλωση και όχι σε απαντητική επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.