Λ. Αυγενάκης: Η Ν.Δ. δεν δέχεται η χώρα να είναι «ξέφραγο αμπέλι»

«Στη Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά δεν πρόκειται να δεχθούμε μια χώρα “ξέφραγο αμπέλι” στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνοντας ότι «έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίηση μιας σοβαρής πολιτικής ασφάλειας, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τον πολίτη, με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα, την ποιότητα ζωής και της ιδιοκτησίας, διότι θέλουμε ελεύθερους, ασφαλείς και αξιοπρεπείς πολίτες».

Μιλώντας χθες το βράδυ σε κομματική εκδήλωση στα Παπαδιάνικα της Μονεμβασιάς, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην υποχρέωση της οργανωμένης πολιτείας να εγγυάται την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και τις ελευθερίες των πολιτών, «κάτι που σήμερα, δυστυχώς δεν συμβαίνει», όπως υποστήριξε.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των πολιτών και διαφωνούμε με όλους αυτούς που βάφτισαν ελευθερία τις διαδηλώσεις 50 ατόμων, που έκλειναν όποτε ήθελαν το κέντρο της Αθήνας, τις καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών από το άβατο των Εξαρχείων και τις καταλήψεις δημοσίων πανεπιστημίων από κομματικές νεολαίες», τόνισε.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σημείωσε επίσης: «Εμείς προτείνουμε, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση ενός ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, το οποίο θα χειρίζεται και το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς και τη δημιουργία ενός Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο να μπορεί να εξασφαλίζει άμεση, συντονισμένη και αποτελεσματική αντίδραση του συνόλου του κράτους».

Επιπλέον, έκανε λόγο και για «λειτουργία ενός Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Χερσαίων και Θαλασσίων Συνόρων, ώστε να σταματήσει αυτό το ανεξέλεγκτο χάος και να αποκατασταθεί πλήρως η εθνική κυριαρχία», ενώ μίλησε και για «την ανάγκη εκσυγχρονισμού της ΕΥΠ, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στην κρίσιμη αποστολή της».

SHARE