Κυριάκος στην ΟΝΝΕΔ: Μαζί να χτίσουμε την Ελλάδα της ευθύνης και της αλήθειας (φωτογραφίες)

Κάλεσμα στην ελληνική νεολαία να στηρίξει την προσπάθεια της ΝΔ να οικοδομήσει τη νέα Ελλάδα η οποία θα στηριχθεί στα γερά θεμέλια της ευθύνης και της αλήθειας, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στη συνάντηση που είχε με το νέο Πρόεδρό της, κ. Βασίλη Γεωργιάδη, καθώς και με Οννεδίτισσες και Οννεδίτες, ανέφερε:

«Φίλες και φίλοι, αγαπητέ Βασίλη, θέλω να σε συγχαρώ για την εκλογή σου. Να σε συγχαρώ για το δυναμισμό, τον οποίο έχεις δείξει. Να σου ευχηθώ καλή επιτυχία στα καινούργια σου καθήκοντα.

Να ξέρεις ότι, ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζομαι πολύ σε εσένα, στην ομάδα σου, σε όλες τις Οννεδίτισσες, σε όλους τους Οννεδίτες, γι’ αυτόν το μεγάλο αγώνα ανασυγκρότησης της Παράταξης, τον οποίο έχουμε ξεκινήσει και τον οποίο θα φέρουμε σε πέρας.

Έγραψα στο βιβλίο – και, πραγματικά, με πολύ μεγάλη συγκίνηση – ότι στην καρδιά μου αισθάνομαι – και θα αισθάνομαι πάντα – Οννεδίτης. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν λέω συμβατικά. Διότι και εγώ έκανα τα πρώτα μου πολιτικά βήματα, τη δεκαετία του ’80, δραστηριοποιούμενος στην ΟΝΝΕΔ, στη ΜΑΚΙ. Δώσαμε μεγάλους αγώνες στο σχολικό συνδικαλισμό. Και, στη συνέχεια, βίωσα και εγώ από πολύ κοντά και μέσα από τις τάξεις της νεολαίας έναν μεγάλο πολιτικό αγώνα, για να επικρατήσουν οι φιλελεύθερες ιδέες, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή μεγάλης πόλωσης.

Έναν αντίστοιχο αγώνα πρέπει να δώσει η παράταξή μας και τώρα. Έχουμε απέναντί μας την πιο ανίκανη, την πιο ιδεοληπτική Κυβέρνηση, που, δυστυχώς, έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. Και είναι χρέος μας πολιτικά, όχι απλά να σταθούμε όρθιοι, αλλά να εκφράσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις της κοινωνίας, οι οποίες – απελπισμένες και απεγνωσμένες – αναζητούν σήμερα από κάπου να κρατηθούν. Απέναντι στο λαϊκισμό και στο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ, αναζητούν την ευθύνη της αλήθειας και της αποτελεσματικότητας. Ήταν πάντα χρέος μας, ως παράταξη, αυτές τις αξίες να τις υπηρετούμε. Να υπηρετούμε συνολικά μια κοινωνία, η οποία σήμερα δοκιμάζεται. Και δοκιμάζεται πάρα πολύ έντονα.

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, λοιπόν, την οποία και εμείς κάνουμε ως Νέα Δημοκρατία, η ΟΝΝΕΔ, η νεολαία μας, είναι κεντρικός στυλοβάτης. Όχι απλά και μόνον επειδή κομίζετε τον ενθουσιασμό μιας γενιάς, η οποία πληρώνει σήμερα, περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη, τις επιπτώσεις της κρίσης. Αλλά και διότι πάντα οι νέες ιδέες, οι μεγάλες αλλαγές και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις από τη νέα γενιά ξεκινούν.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι, με τη νέα γενιά, πρέπει να αναπτύξουμε ένα κώδικα ειλικρινούς επικοινωνίας. Να ξαναχτίσουμε τις γέφυρες, οι οποίες ενδεχομένως στο παρελθόν να είχαν μερικώς διαρραγεί. Επειδή ίσως κάποιοι συνομήλικοί σας να σαγηνεύτηκαν από ένα νέο πρόσωπο, το οποίο τους είπε πράγματα, τα οποία ακούγονταν πολύ ωραία, εύκολα μεγάλα ψέματα, τα οποία, δυστυχώς, στην πορεία διαψεύστηκαν.

Εμείς, λοιπόν, θα χτίσουμε όλο τον προγραμματικό μας λόγο πάνω στην ευθύνη της αλήθειας. Και σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, σας θέλουμε αρωγούς. Καθώς θα οδεύετε προς το δικό σας Συνέδριο και καθώς το κόμμα θα οδεύει και αυτό προς το δικό του το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο, η ΟΝΝΕΔ, όχι απλά θα είναι παρούσα, αλλά θα είναι δυναμικά παρούσα. Θα είναι παρούσα, όχι σε συμβατικό, αλλά σε ουσιαστικό επίπεδο. Θα είναι παρούσα καταθέτοντας ιδέες, προτάσεις και σκέψεις. Αλλά διοργανώνοντας και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να δείξουμε έμπρακτα ότι το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας δεν ανήκει στην Αριστερά.

Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, αγαπητέ Πρόεδρε, να σε συγχαρώ για τη χθεσινή δράση στην Ειδομένη. Αθόρυβα κινητοποιηθήκατε ως νεολαία και προσφέραμε και εμείς αυτό το οποίο μπορούμε στο πλαίσιο μιας μεγάλης κοινωνικής συστράτευσης για να στηρίξουμε ανθρώπους, οι οποίοι πραγματικά το έχουν ανάγκη. Και πράγματι η κοινωνία των πολιτών ανταποκρίνεται, ενώ το κεντρικό κράτος είναι απόν.

Θέλουμε και άλλες τέτοιες δράσεις. Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ, η οποία θα είναι πραγματικά κοντά στην κοινωνία. Η οποία θα αφουγκράζεται τον παλμό των πιο αδύνατων. Η οποία θα αντιλαμβάνεται τη σημασία την οποία αποδίδουμε στις έννοιες της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας.

Μια νεολαία παρούσα στα Πανεπιστήμια, που θα στηρίζει τολμηρές μεταρρυθμίσεις, για να αποκτήσουν, επιτέλους, τα πτυχία τα οποία παίρνετε, πραγματική αξία.

Μια νεολαία η οποία θα είναι παρούσα στις μεγάλες πολιτικές μάχες, τις οποίες και πάλι θα δώσουμε και πάλι θα κερδίσουμε.

Θέλω, και πάλι, να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή πολύ θερμή υποδοχή. Να ξέρετε ότι είμαι κοντά σας. Να ξέρετε ότι στηρίζω πάρα πολλά στον ενθουσιασμό, στη δημιουργικότητά σας, στο ταλέντο σας.

Μαζί θα δώσουμε τους μεγάλους αγώνες, τις μεγάλες μάχες. Μαζί θα τις κερδίσουμε. Μαζί θα ξαναφέρουμε τη Νέα Δημοκρατία εκεί που πραγματικά της αξίζει».
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την παρουσία του και υπογράμμισε:

«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια σύγχρονη πολιτική νεολαία. Βασιζόμαστε σε εσάς, θέλουμε να βάλετε πλάτη στη νέα γενιά και να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας στην προσπάθεια που κάνετε να εκσυγχρονίσετε τη Νέα Δημοκρατία και να την κάνετε ξανά πρώτο κόμμα για το καλό της χώρας».

 

Κυριάκος-ΟΝΝΕΔσημείωμα