Κυριάκος Μητσοτάκης: Να παραδειγματιστεί η Ελλάδα από την Κύπρο που βγαίνει από το μνημόνιο

Να παραδειγματιστεί η Ελλάδα από την Κύπρο η οποία εφάρμοσε ένα πολύ πιο δύσκολο μνημόνιο και σε ελάχιστο διάστημα πέτυχε να απεμπλακεί ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Είναι μια ιδιαίτερα σημαδιακή ημέρα για την Κύπρο, καθώς στο σημερινό Eurogroup, επικυρώνεται η έξοδός της από το μνημόνιο μετά από τρία χρόνια συστηματικής προσπάθειας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε επίσης ότι «σε αντίθεση με την Κύπρο, δυστυχώς, η χώρα μας βρίσκεται ακόμα στη μέγγενη ενός τρίτου προγράμματος, από το οποίο δεν προβλέπεται να εξέλθουμε σύντομα».

«Είναι λοιπόν», συνέχισε, «εξαιρετικά σημαντικό να πάρουμε μαθήματα από την Κύπρο, να δούμε τι έκαναν σωστά οι Κύπριοι αδερφοί μας, πως, κυρίως, εφάρμοσαν με συνέπεια ένα πρόγραμμα λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες”, πως δημιούργησαν διακομματική συναίνεση στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και πως πέτυχαν δημοσιονομική εξυγίανση χωρίς να αυξάνουν φόρους».

«Τα μηνύματα αυτά θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά και για τη χώρα μας. Και εμείς, ως ΝΔ, θα μελετήσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τη μεγάλη επιτυχία του ΔΗ.ΣΥ, του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του προέδρου και φίλου μου, Αβέρωφ διότι σήμερα πράγματι ειναι μια σημαντική ημέρα για την Κύπρο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Στο πρόσωπό σου αντικατοπτρίζεται για εμάς το πρόσωπο της υπεύθυνης Ελλάδας, της σύνεσης και της αξιοπρέπειας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο κ. Νεοφύτου, ενώ επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα που εφάρμοσε η Κύπρος ήταν πολύ σκληρότερο της Ελλάδος λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι το κυπριακό μνημόνιο συνοδευόταν και με κούρεμα καταθέσεων.