Κυρ. Μητσοτάκης: Συνολικό πλαίσιο σημαντικών παρεμβάσεων που αφορούν τη Δυτ. Θεσσαλονίκη

«Μάλλον γέλιο προκάλεσαν κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητα του να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας ερώτηση για τη συμμετοχή του Ευάγγελου Αντώναρου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.

«Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνουν τον κ. Παππά, ο οποίος είναι καταδικασμένος αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο, τον κ. Πολάκη, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων μέχρι που επέστρεψε, διότι, τελικά, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον Πολακισμό εκφράζει και δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος εκφραστής του, καθώς και μία σειρά από άλλους υποψηφίους, που περισσότερο σε λούμπεν ψηφοδέλτια παραπέμπουν παρά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει το μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για υποκρισία στο θέμα του νερού, λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε στο Υπερταμείο τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και δρομολόγησε έτσι την ιδιωτικοποίηση.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ θα επιστρέψουμε στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά εξήγησε και αυτό δεν μπορεί να γίνει με τροπολογία μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με τους δανειστές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η υποψηφιότητα του στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης δείχνει όχι μόνο το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πόλη αλλά και το ενδιαφέρον που έχει σκοπό να επιδείξει, εφόσον οι πολίτες τον αναδείξουν και πάλι πρωθυπουργό, για να προχωρήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τα έργα στην περιοχή.

Για το Μετρό είπε ότι θα δοθεί στους πολίτες τους πρώτους μήνες του 2024 και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει η επέκταση του στα δυτικά.

Επισήμανε πώς με τη σημερινή επίσκεψη του θέλει να δώσει έμφαση στα θέματα της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν έξι δήμοι που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη και οι κάτοικοι τους δεν είναι “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”, για αυτό θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο με παρεμβάσεις για την περιοχή.

Όπως είπε, στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται:

– Το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, το οποίο θα ανεγερθεί στο στρατόπεδο “Καρατάσιου”.

– Την κατασκευή 10 νέων πρότυπων σχολικών μονάδων σε Δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης.

– Την επέκταση του προαστιακού προς τη δυτική Θεσσαλονίκη για να αξιοποιηθούν γραμμές που ήδη υπάρχουν και να διευκολυνθούν μετακινήσεις και προς την βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.

– Χώροι πολιτισμού που λειτουργούν στη δυτική Θεσσαλονίκη.

– Το Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά που ήδη γίνονται εργασίες.

– Την αξιοποίηση του στρατοπέδου “Ζιάκα” για την εφαρμογή ενός πρότυπου προγράμματος κοινωνικής κατοικίας.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), για το οποίο είπε ότι «αξιολογείται συχνά ως το καλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, όπου γίνεται πάρα πολύ σοβαρή ανταγωνιστική εφαρμοσμένη έρευνα, και είναι η Ελλάδα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, την οποία θέλουμε να αναδείξουμε και να υποστηρίξουμε αυτή που εκφράζεται μέσα από τις δράσεις του ΕΚΕΤΑ».

SHARE