Κύκλωμα εκβιαστών: Φυλακή ο Μούσσας (όλη η απολογία του)-Ελεύθεροι Μαυρίκος και Φράγκου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μούσσας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απολογιών των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση εκβιασμών επιχειρήσεων.

Αντιθέτως ελεύθεροι αφέθηκαν οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι, Τάκης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου.
Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν μετά τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων πως μόνο ο έναν από αυτούς θα πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος.

Πρόκειται για το πρόσωπο που δείχνει να έχει τον πιο ενεργό ρόλο στο καταγεγραμμένο υλικό που έχει στα χέρια του ο ανακριτής της υπόθεσης.

Ο Μαυρίκος και ο Φράγκου αφήνονται ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ ο καθένας και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Στο άκουσμα της απόφασης για τον γιο της, η μητέρα του Μαυρίκου, που βρισκόταν από το πρωί στα δικαστήρια, ανακουφισμένη δήλωσε πως “έλαμψε η αλήθεια και το παιδί μου είναι ελεύθερο”, ενώ όπως ανέφερε “η δικαιοσύνη έλαμψε γιατί τον ξέσκισαν όλοι επειδή είναι φτωχός”.

Ο συνήγορος του Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, σε δήλωση του υπογράμμισε: “Τα στοιχεία σε βάρος ήταν απειροελάχιστα και αυτό διαπιστώθηκε από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα”.

Ο Τάκης Μούσσας αρνήθηκε τις κατηγορίες συνολικά. Ισχυρίστηκε ότι η Αμαλία Κάντζου ήταν εκείνη που τον πίεζε να συναντήσει το εκδότη της Ακρόπολης Π. Μαυρίκο και ότι εκείνη του «διαφήμιζε» τις ισχυρές διασυνδέσεις της με παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου.

Ολη η απολογία του Τάκη Μούσσα, σύμφωνα με το iefimerida.gr:

 

apologia-moussas-1

apologia-moussas-2

apologia-moussas-3

apologia-moussas-4

apologia-moussas-5