Ξανακτύπησε ο “Ρουβίκωνας”

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» κτύπησε ξανά, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στις εγκαταστάσεις της εφημερίδος «Πρώτο Θέμα». Την επίθεση καταδίκασε άμεσα η ΝΔ

Κρυμμένοι πίσω από κουκούλες και κράνη 16 άτομα που επέβαιναν σε οχτώ δίκυκλα επιτέθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί κρατώντας βαριοπούλες και πέταξαν πέτρες και μπογιές.
Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα εργαζομένων της εφημερίδας.

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia η οργάνωση Ρουβίκωνας
ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».

Η ομάδα Ρουβίκωνας στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στον Τειρεσία, στις εκλογές της ΝΔ, στη Βουλή, στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα. ενώ πρόσφατα μπήκαν στο ξενοδοχείο Χίλτον στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το κουαρτέτο.

Νέα Δημοκρατία: Οι επιθέσεις αυτού του είδους πλήττουν τη δημοκρατία
Στην καταδίκη της επίθεσης κατά του Πρώτου Θέματος προχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Καταδικάζουμε με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο επιθέσεις αυτού του είδους που πλήττουν την ουσία της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε: «Χωρίς να συνδέουμε το θέμα με την κυβερνητική πρακτική εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατι φαινόμενα που πλήττουν την καρδιά της δημοκρατίας αυξάνονται».