Ξανακτύπησε ο Φίλης: Το σχέδιο Β της ΝΔ είναι το κίνημα “Παραιτηθείτε”

Μετά τη προκλητική θέση του οτι η συγκέντρωση Παραιτηθείτε, κινείται στα όρια της νομιμότητας, που προκάλεσε δυσαρέσκεια ακόμη και στο Μαξίμου, ο υπουργός Παιδείας ξανακτύπησε, για το ίδιο θέμα, με συνέντευξη του στην εφημερίδα των Συντακτών. Ο κ. Φίλης ανακάλυψε και αποκάλυψε ότι πίσω από τη εν λόγω συγκέντρωση κρύβεται η ΝΔ η οποία υπογείως εξυφαίνει σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης

«Το κίνημα ”Παραιτηθείτε” είναι το σχέδιο Β’ της ΝΔ. Αφού απέτυχαν οι απαράδεκτες προεκλογικές κινήσεις για την πρόκληση bank run, αφού έκλεισε οριστικά το σενάριο της ”αριστερής παρένθεσης” με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης καταφεύγει τώρα στη διαμόρφωση ”κινήματος κατσαρόλας”, που θα εκμεταλλεύεται καθημερινά τα υπαρκτά προβλήματα των μεσαίων στρωμάτων και των λαϊκών τάξεων τα οποία δεν λύνονται προφανούς από τη μία στιγμή στην άλλη», τονίζει ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Η πολιτική καχεξία, η ένδεια προτάσεων και θέσεων αναγκάζουν τη Ν.Δ να αναζητά εναγωνίως ατζέντα, πότε αντιγράφοντας τα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και πότε μεταναστεύοντας στη Βενεζουέλα και στη Χιλή του αλήστου μνήμης Πινοσέτ, αντλώντας από εκεί ιδέες για τα εδώ ”κινήματα της κατσαρόλας», αναφέρει ο κ. Φίλης.

Όπως επισημαίνει «το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι αυτονόητο και αναφαίρετο», ωστόσο για το κίνημα «Παραιτηθείτε» μιλά για «αντιδραστικά κινήματα που τείνουν να δοκιμάσουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής» και προκαλούν ανησυχία ακόμη και σε «ανθρώπους από τον συντηρητικό χώρο».

«Κοιτάξτε, ορισμένα κινήματα των δήθεν ανώνυμων και ακομμάτιστων με τις κατσαρόλες, τις γραβάτες ή τις γόβες, την εθνοκαπηλία και τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι, αν αφεθούν χωρίς αντίλογο μπορούν να επιβάλλουν τη στρατηγική της έντασης και της δίχως όρια πόλωσης στην πολιτική ζωή και να εξελιχθούν σε θερμοκήπιο αντιπολιτικής ή ακόμη σε μοχλούς αντιδημοκρατικών εξελίξεων», προσθέτει, φέρνοντας ως παράδειγμα την «Εναλλακτική Γερμανία».

Ο κ. Φίλης, παράλληλα, ασκεί κριτική στον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας:

«Καλή η αντιπολίτευση κύριε Μητσοτάκη, αλλά ας ασκείται με κανόνες και αισθητικής», ενώ κάνει λόγο και για «εναγκαλισμό του κ. Μητσοτάκη με τα λουλούδια της Ακροδεξιάς».

Μέτωπο με την Εκκλησία

Ο κ. Φίλης, όμως, ετοιμάζεται να ανοίξει και νέο μέτωπο με την Εκκλησία, με αφορμή την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος. “Κεντρική θέση στην αναθεώρηση του Συντάγματος κατέχει η διαμόρφωση νέων σχέσεων ανάμεσα στο κράτος και την Εκκλησία. Μια θέση που ερμηνεύθηκε ότι προσπαθεί να ανοίξει δρόμο για το διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας, ένα θέμα που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας και όχι μόνο