Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το προσφυγικό ο Γιάννης Δραγασάκης

«Την ανάγκη η Ελλάδα να προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό», δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Δραγασάκης κάνοντας μας όλους να ανησυχούμε για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις στις σχέσεις μας με τις γειτονικές μας χώρες και την ΕΕ.

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, τόνισε ότι η προσφυγική κρίση και η ανασυγκρότηση της χώρας συνιστούν ιστορικό στοίχημα για τη χώρα μας.

«Το προσφυγικό κάνει ακόμα πιο αναγκαία την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και ιδιαίτερα το παράλληλο πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Οσον αφορά την πορεία της κυβέρνησης και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι υποχρέωση της Ελλάδας με βάση το πρόγραμμα είναι να λάβει μέτρα 1% του ΑΕΠ το 2016 ώστε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 βάσει της συμφωνίας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Δραγασάκης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για το ΔΝΤ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το μεγάλο πρόβλημα στη διαπραγμάτευση έγκειται στη σιωπή του άλλου», μετά τις νέες απαιτήσεις του Ταμείου για μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ. «Νέα μέτρα θα σημάνουν έναν νέο γύρο ύφεσης. Το θέλει κανείς αυτό;», αναρωτήθηκε.