Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει έκανε λόγο ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη μετά τη σχετική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

«Για άλλα ζητήματα έπρεπε να συζητάμε. Θα έπρεπε να μιλάμε για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Για την παραβίαση των δικαιωμάτων των Ελλήνων από δήθεν συμμάχους και για το πώς θα σταματήσουμε τα νέα μέτρα», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ για να υποστηρίξει ότι η επιδίωξη της κυβέρνησης να μιλήσει για την διαφθορά αποτελεί παλιά τακτική όλων των κυβερνήσεων προκειμένου να κρύψουν κάτω από το χαλί τα πραγματικά προβλήματα. «Σας μάθαμε. Κάθε φορά που τα κόμματα των μνημονίων ένιωθαν την λαϊκή πίεση και την δυσαρέσκεια των πολιτών ανέσυραν από τα συρτάρια την αγαπημένη τους σκανδαλολογία και την βούλησή τους για δήθεν υπεράσπιση της Δικαιοσύνης. Το έχουμε ζήσει το σίριαλ άπειρες φορές. Δεν αποτελεί μεγάλη πρωτοτυπία η σημερινή συζήτηση».

Ο κ. Κουτσούμπας εξήγησε ότι «Η απαίτηση για άμεση διαλεύκανση όλων των υποθέσεων δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει τον λαό από τις πραγματικές αιτίες προβλημάτων. Τα διάφορα σκάνδαλα είναι η άλλη άποψη της αντιλαϊκής πολιτικής που φορτώνει με νέα βάρη». Σημείωσε ότι «έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις που απορρίπτονται. Για τον έλεγχο της διαφθοράς από το 1990 προτείναμε υποχρεωτική μετατροπή όλων των μετοχών από ανώνυμες σε ονομαστικές. Κατάργηση όλων των απορρήτων και του τραπεζικού – φορολογικού. Απαγόρευση λειτουργίας εξωχώριων εταιρειών».

Υποστήριξε ότι νόμος της κυβέρνησης για τα ραδιοτηλεοπτικά αναδιανέμει την πίτα της διαπλοκής. Αναφορικά με τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για την επαναδιαπραγμάτευση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens είπε «ο κ. Τσίπρας μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens. Γιατί δεν τον καταργεί; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευτελίσει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης». Απέναντι δε στις αναφορές του πρωθυπουργού για νομοθετικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είπε «Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει νομοσχέδιο για εφάπαξ φορολόγηση καταθέσεων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Στην πράξη όμως θα λειτουργήσει ως αμνήστευση ενεργειών σχετικών με ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Σε άλλο σημείο εκτίμησε ότι «η σύγκρουση που γίνεται έχει να κάνει με τον έλεγχο κρίσιμων θέσεων και μηχανισμών στο χώρο της Δικαιοσύνης».