Κουτσούμπας: Μέσα σε 15 μήνες η κυβέρνηση έχει πει όλα τα ψέματα

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίσθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με συνέντευξη του στο MEGA

“Όσα ψέματα μπορεί να αραδιάσει κανένας σήμερα τα ‘χει πει αυτή η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο, 15 μήνες”, είπε με αφορμή την Πρωταπριλιά ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά ο κ. Κουτσούμπας την χαρακτήρισε ως “φιάσκο”, εκτιμώντας ότι “δεν πρόσφερε τίποτα” και ότι “αντίθετα επιδείνωσε ένα κάλπικο διχαστικό κλίμα μέσα στο λαό μας”.

“Η επιδίωξη ήταν να συζητήσουμε για τη διαφθορά, να δείξουμε δήθεν κάποια πολιτικά πρόσωπα ή άλλα τα οποία είναι διεφθαρμένα και τα οποία ευθύνονται για όλα τα κακά του τόπου και από την άλλη μεριά να μείνει στο απυρόβλητο η ίδια η πολιτική, η διεφθαρμένη πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, και της σημερινής, που ουσιαστικά δίνει σε κάποιους ομίλους, θέλει να φτιάξει και κάποια νέα τζάκια, και την ίδια στιγμή να περνά αντιεργατικά μέτρα, να υλοποιεί μια βάναυση πολιτική για το λαό”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δήλωσε, πάντως, ότι το ΚΚΕ προτίθεται να συμμετάσχει στις εξεταστικές επιτροπές που προτείνουν τόσο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και η Νέα Δημοκρατία, αν και προέβλεψε ότι το μαχαίρι δεν θα πάει στο κόκκαλο.

“Για να πάει το μαχαίρι πραγματικά στο κόκκαλο ούτε το βλέπουμε ούτε το περιμένουμε ούτε έχουμε τέτοιες αυταπάτες και λέμε και στον ελληνικό λαό να μην περιμένει τίποτα. Όπου φτιάχνουν πολλές επιτροπές, και τα τελευταία 20-30 χρόνια έχουμε ζήσει πληθώρα τέτοιων εξεταστικών επιτροπών, δεν έχει βγει κανένα αποτέλεσμα ή έχει βγει τόσο ελάχιστο αποτέλεσμα που να λες ‘δεν άξιζε τον κόπο όλη αυτή η ταλαιπωρία, όλη αυτή η κουβέντα και όλο αυτό το χάσιμο χρόνου’. Άρα δεν βλέπουμε γιατί θα αλλάξει κάτι σήμερα”, είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Για ΝΔ – Κεντροαριστερά

Για την αλλαγή στην ηγεσία της ΝΔ υποστήριξε ότι επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στην πολιτική και τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Η ΝΔ στην ίδια πεπατημένη των προηγούμενων πάει μέχρι στιγμής…Απ΄ό,τι φαίνεται θέλει να προσανατολιστεί στο χώρο του κέντρου αλλά βεβαίως το μάτι της το έχει και προς και τα δεξιά, διότι έχουν και εξελίξεις στον ακροδεξιό χώρο”, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Με αφορμή τις εξελίξεις τόσο στον χώρο της δεξιάς όσο και σε αυτόν της Κεντροαριστεράς είπε ότι “όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφέρον και να συντηρείται η Χρυσή Αυγή, ως εκλογικό ποσοστό, για να μην παίρνει η ΝΔ, έχει συμφέρον να φτιάχνονται και άλλα ακροδεξιά σχήματα για να κόβουν κυρίως από τη ΝΔ, αντίστοιχα και στους άλλους πολιτικούς χώρους έχουν συμφέρον να δημιουργούνται και από τα αριστερά διάφορα σχήματα, όπως είναι τώρα η προσπάθεια που γίνεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς”.

Ειδικά για την Κεντροαριστερά, δήλωσε ότι το ΚΚΕ παρακολουθεί τις επαφές που γίνονται, ενώ και για τις κινήσεις Τσίπρα ανέφερε:
“Ξαφνικά όλοι έχουν αγαπήσει την Κεντροαριστερά. Μέχρι και ο κ. Τσίπρας πήγε στην Κεντροαριστερά της Ευρώπης, στο σοσιαλιστικό κόμμα, με παρέμβαση Ολάντ. Φωτογραφήθηκε με την κ. Γεννηματά. Ετοιμάζεται απ΄ό,τι φαίνεται. Τουλάχιστον έχει και το μάτι στραμμένο προς τα εκεί για να κρατήσει τον κόσμο που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και είχε μετακομίσει τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Για προσφυγικό

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προέβλεψε ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την ΕΕ και φέρουν την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, θα οδηγηθούμε σε “μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων” και ότι δεν θα σταματήσουν οι προσφυγικές ροές.
Εκτίμησε μάλιστα ότι “δυστυχώς είμαστε ακόμη στην αρχή” και ότι “θα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις”.

Χαρακτήρισε, δε, ως “μεγάλο αίσχος” την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ καυτηρίασε δηλώσεις υπουργών λέγοντας:
“Δεν μπορώ τώρα να ακούμε χαζοχαρούμενα ακόμα και από υπουργούς και να λένε ξανά, η κ. Χριστοδουλοπούλου παλιά θυμόμαστε όλοι έλεγε ότι λιάζονται στην Ομόνοια…τώρα χθες άλλος υπουργός που πήγε στον Πειραιά -νομίζω του Πολιτισμού- είπε ότι ωραία μέρα έχει σήμερα, παίζουν τα παιδιά, είναι ευτυχισμένα κλπ. Έλεος. Έλεος. Να μιλάει για προσφυγόπουλα…Την ίδια ώρα όταν έπεφτε ο ήλιος είδαμε και τα επεισόδια”.

Σχετικά με το ρόλο του ΝΑΤΟ είπε ότι “δεν πήγε για να ειδοποιεί τις ψαρόβαρκες, τα καΐκια με τους δουλέμπορους που φέρνουν τον κόσμο από την Τουρκία”, αλλά ότι τους κάλεσε η Τουρκία “για να έχει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο”.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η Τουρκία θέλει το ΝΑΤΟ εδώ για να τη στηρίζει και “ταυτόχρονα έχει και τις βλέψεις της”, καθώς “δεν χάνει ευκαιρία να διεκδικεί και να παίζει το ρόλο της διεκδίκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, να μιλάει για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, να νομιμοποιεί με την παρουσία και του ΝΑΤΟ το γκριζάρισμα των ζωνών των νησιών στο Αιγαίο και να διεκδικεί τη συνεκμετάλλευση σε υδρογονάνθρακες, σε φυσικό αέριο”.

SHARE