Κουμουτσάκος: Νεοφιλελεύθερος ο Τσίπρας

«Νεοφιλελεύθερο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη σημερινή υπογραφή παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco.

«Ο κ. Τσίπρας βάζει την υπογραφή του σε πολιτικές που χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερες. Ο νεοφιλελεύθερες πρωθυπουργός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του» τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας πως έχει προηγηθεί η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων. «Καλοσωρίζουμε την καθυστερημένη προσχώρηση στην πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την πορεία της αξιολόγησης ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει πρόθεση να δεχθεί μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε υφεσιακά και αναποτελεσματικά. «Η κυβέρνηση ομολογεί απολογία συνθηκολόγησης 5,5 δισ.» δήλωσε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως με τα μέτρα αυτά η χώρα δεν θα ανακάμψει και ούτε θα μαζέψει χρήματα.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του κ. Δρίτσα κατά το παρελθόν, ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση, το κατά πόσον θέσεις που έχουν δημοσίως εκφραστεί από στελέχη της και αρμόδιους υπουργούς αναιρούνται. Εκανε, μάλιστα λόγο, για ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα.
Για το μεταναστευτικό ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για οργανώσεις που παρεμβαίνουν για ύποπτους λόγους, υποστηρίζοντας πως όσο συνεχίζονται οι καταστάσεις αυτές, θα υπονομεύεται η εικόνα της χώρας. «Δικαιώνονται δυστυχώς οι επιφυλάξεις όσον αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας με την Τουρκία. Ο κίνδυνος για νέες ροές επιφυλάσσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις» τόνισε, χαρακτηρίζοντας «υπόλογη» την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για αναποτελεσματικούς χειρισμούς.

Ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας σε ερώτηση για το νέο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη σημείωσε πως στη ΝΔ βλέπουν «μια απόπειρα να αποκτήσουν πολιτική εκφραση γνωστές πολιτικές φιλοδοξίες».

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε πως αυτές είναι κακός οιωνός για την ελευθεροτυπία και πως πρόκειται για απόφαση ιδεολογικής τυφλότητας και αντιδημοκρατικής αντίδρασης.