Κουμουτσάκος για Cosco: Η χώρα διασύρεται από έλλειψη αξιοπιστίας

Η χώρα διασύρεται από έλλειψη αξιοπιστίας, σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με την εμπλοκή που έχει σημειωθεί με τη συμφωνία πώλησης του ΟΛΠ στην Cosco. Η ΝΔ αποδίδει την ευθύνη στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι από χθες η χώρα αντιμετωπίζει ένα ακόμη πλήγμα αναξιοπιστίας. «Η σύμβαση με την εταιρία που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή ήταν διαφορετική από αυτή που υπογράφηκε. Η χώρα διασύρεται από την έλλειψη αξιοπιστίας. Η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα και όχι στους υπουργούς του κ.κ. Δρίτσα ή Σπίρτζη».

Η εμπλοκή στην υποθεση της πώλησης του ΟΛΠ στην Cosco προκλήθηκε από την κίνηση του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος 48 ώρες πριν από το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, επιχείρησε να ανατρέψει τα συμφωνηθέντα, με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Μέχρι και για ακύρωση της συμφωνίας προειδοποιούν οι Κινέζοι αν δεν αποκατασταθεί το αρχικό κείμενο. Κατόπιν αυτού, ο κ. Δρίτσας υποσχέθηκε να φέρει νομοτεχνικές βελτιώσεις στη Βουλή εντός της ημέρας.
Κάνοντας την αποτίμηση του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες ο κ. Κουμουτσάκος το χαρακτήρισε ως πολύ θετικό καθώς, όπως είπε, οι προτάσεις του και η βασική του πολιτική θέση ότι τελικά η πραγματική πολιτική διάκριση είναι η διάκριση μεταξύ λαϊκισμού και μεταρρυθμίσεων, λαϊκισμού και υπευθυνότητας, έγινε δεκτή από όλους. «Η απάντηση στο λαϊκισμό είναι πολύ κρίσιμο στοίχημα για την Ευρώπη και τα κράτη-μέλη. Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα. Τα μεγαλώνει και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα. Εκεί θα κριθεί αν η ΕΕ θα μπορέσει να περάσει σε ένα καλύτερο μέλλον και να είναι πιο κοντά στους λαούς», τόνισε.

SHARE