Κορκίδης: Ευπρόσδεκτα για τις ΜμΕ τα μέτρα Μητσοτάκη

«Οι εξαγγελίες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Δ.Ε.Θ. υπόσχονται μειώσεις 6 δισ. ευρώ σε φόρους και εισφορές, αλλά υπό προϋποθέσεις και σε βάθος τετραετίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

«Προφανώς», αναφέρει ο κ. Κορκίδης, «ο βασικός σκοπός είναι ένα αναπτυξιακό σοκ με 14 οικονομικές διορθώσεις για να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία. Στη Δ.Ε.Θ., η ΝΔ παρουσίασε ένα πλέγμα άμεσα εφαρμόσιμων και κοστολογημένων προτάσεων, με έμφαση στις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Η οικονομική πολιτική αφορά στο σύνολο των Ελλήνων, δεν είναι ταξική, αλλά εθνική, με παρεμβάσεις για μεγάλες αλλαγές στο κράτος και την οικονομία που θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα βελτιώσουν τη ζωή όλων των πολιτών. Το πρόγραμμα που περιέγραψε ο Πρόεδρος της ΝΔ αφορά στους 6 κεντρικούς άξονες: οικονομία, θεσμούς, ασφάλεια, παιδεία, διεθνή παρουσία της χώρας, ενεργοποίηση κοινωνίας των πολιτών.

Σκιαγράφησε τη θέση της Ελλάδας σε έναν κόσμο που αλλάζει και σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που εξελίσσεται. Περιέγραψε πώς θα γίνει η χώρα μας πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν θα συγκαταλέγεται στους ηττημένους της νέας εποχής, ώστε να διασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους.

Τα μέτρα που πρότεινε, φαίνονται να είναι μέρος ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στο κράτος με εξοικονόμηση δαπανών ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ την πρώτη διετία, με δραστικό περιορισμό των ελλειμμάτων στους δημόσιους οργανισμούς, με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών.

Για τους μικρομεσαίους εμπόρους όλα τα παραπάνω είναι βεβαίως ευπρόσδεκτα και εφικτά να γίνουν σε συνδυασμό με στοχευμένα κίνητρα που θα φέρουν μικρές και μεγάλες επενδύσεις, σε συνδυασμό πάντα με νέες δουλειές. Το ερώτημα, όμως, που παραμένει αναπάντητο είναι πότε θα εφαρμοστούν αφού, ως γνωστό, το εκλογικό έτος είναι το 2019 και, μέχρι τότε, δεν αναμένονται ανάλογα μέτρα.

Στη φετινή Δ.Ε.Θ., τα καθημερινά μας προβλήματα, έγιναν αντικείμενο κοινού προβληματισμού, αφού όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί υιοθέτησαν παρόμοια ατζέντα για τη μείωση ΦΠΑ, Φόρων, Εισφορών και ΕΝΦΙΑ, με διαφορετική όμως προσέγγιση και χρονοδιάγραμμα. Για άλλη μία φορά, επίσης, επιβεβαιώνεται ότι ο πολιτικός χρόνος έχει μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε σχέση με τον πραγματικό χρόνο και τις άμεσες ανάγκες της επιχειρηματικότητας», καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.