Κοπή της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών

Με την παρουσία προσωπικοτήτων από την επιχειρηματική, πολιτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου η ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ).

Η εκδήλωση, στο ξενοδοχείο Hilton, άρχισε με σύντομη ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Αλέξανδρου Κωστόπουλου, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων τα προβλήματα της τρέχουσας οικονομικής επικαιρότητας και ιδιαίτερα εκείνων της σκανδαλολογίας, που εν μέσω εξωτερικών προβλημάτων δυναμιτίζουν όπως είπε την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, διευθύνων Σύμβουλος της EurobankΦωκίων Καραβίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η τρέχουσα συγκυρία είναι θετική για την Ελλάδα.

Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα ολοκληρώνεταιτον Αύγουστο, ενώ φέτος θα έχουμε την πρώτη χρονιά ουσιαστικής ανάπτυξης, με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ που προβλέπεται να κινηθεί γύρω στο 2,5%. Ωστόσο, όπως προειδοποίησε, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κληρονομιά της κρίσης παραμένει βαριά, με υψηλό δημόσιο χρέος, μεγάλο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων και ασφαλιστικό σύστημα που παρά τις αξιοσημείωτες παρεμβάσεις δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στα μακροπρόθεσμα δημογραφικά και δημοσιονομικά δεδομένα.

Ανάλογης σημασίας προκλήσεις, όπως πρόσθεσε, αποτελούν η συμμετοχή της φορολογίας στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής και οι ρυθμοί υλοποίησης ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων.

Συγχρόνως, σύμφωνα με τον κ. Καραβία, το πολιτικό σύστημα καλείται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αποφεύγοντας τον πειρασμό της υποτροπής σε πρακτικές του παρελθόντος.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΝίκοςΔένδιας, οποίος ανέπτυξε τα προβλήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, ενώ οι ομιλίες έκλεισαν με το στέλεχος της εταιρείας «Διαδικασία» Αν. Ζαγοριανό, ο οποίος ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα του αναπτυξιακού νόμου 4399/16.

SHARE