Κολύμβηση: Ασημένιο στο ευρωπαϊκό ο Γκολομέεβ με πανελλήνιο ρεκόρ

Το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησε ο Κριστιάν Γκολομέεβ με νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Aπίστευτη κούρσα έκανε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γλασκώβης. Ο Έλληνας κολυμβητής επιβεβαίωσε την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο κολυμβητής του Εθνικού τερμάτισε σε 21.44 βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σημειώσει στον χθεσινό ημιτελικό. Ο Γκολομέεβ έκανε ένα εκπληκτικό 25άρι και θα μπορούσε να είχε κατακτήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο με τον Πράουντ να τερματίζει σε 21,34 δευτερόλεπτα.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τον Γκολομέεβ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δεύτερο για την Ελλάδα στη διοργάνωση της Γλασκώβης. Είχε προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο του Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο.

Ο Γκολομέεβ με την κατάκτηση του ασημένιο μεταλλίου ολοκληρώνει μια καταπληκτική παρουσία στη διοργάνωση της Γλασκώβης.

Ο Γκολομέεβ βελτίωσε συνολικά τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στα 50 μέτρα πεταλούδα όσο και στα 50 μέτρα ελεύθερο. Στην πεταλούδα μάλιστα κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ από επιλογή δεν κατέβηκε στα 100 μέτρα ελεύθερο.