Κιμ Γιονγκ Ουν: Τρώει γιατί φοβάται για τη ζωή του…

Σύμφωνα με αναφορά των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας που παρουσιάστηκε σε κλειστή συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας, ο δικτάτορας από τη μέρα που ανέλαβε την εξουσία της Βόρειας Κορέας έβαλε 40 κιλά λόγω των κραιπαλών σε ποτό και φαγητό στις οποίες επιδίδεται επειδή φοβάται ότι θα δολοφονηθεί. Ταυτόχρονα, φέρεται να πάσχει και από αϋπνίες.

Ο 33χρονος Κιμ Γιοβγκ Ουν ζύγιζε 90 κιλά όταν έγινε ηγέτης, έφτασε τα 120 κιλά το 2014, και σήμερα ζυγίζει 130, σύμφωνα με ένα βουλευτή της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, οι κραιπάλες και η έλλειψη ύπνου οφείλονται στο γεγονός ότι φοβάται για αντίποινα λόγω των εκκαθαρίσεων στις οποίες έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια, ενώ πλέον το ενδεχόμενο να αναπτύξει ασθένειες από τον τρόπο ζωής που ακολουθεί είναι πολύ πιθανό.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν όσο εξουσιάζει έχει υπάρξει αδίστακτος, εξανεμίζοντας κάθε ελπίδα ότι θα ήταν πιο ευέλικτος ηγέτης σε σχέση με τον πατέρα του που πέθανε το 2011 και τον παππού του.

Οι εικασίες γύρω από τον υγεία του βορειοκορεάτη ηγέτη ξεκίνησαν το 2014 όταν δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση για 3 ολόκληρες εβδομάδες, ενώ νωρίτερα σε έλεγχο που έκανε σε εργοστάσιο εμφανίστηκε να κουτσαίνει πυροδοτώντας φήμες για ουρική αρθρίτιδα ή διαβήτη.

Οι αρχές της χώρας τότε, σε μια σπάνια επίδειξη ειλικρίνειας για την υγεία του αρχηγού τους, παραδέχθηκαν ότι έπασχε από μια «άβολη φυσική κατάσταση» – προφανώς αποτέλεσμα τραυματισμών στον αστράγαλο που υπέστη κατά τη διάρκεια «εξαντλητικών» επισκέψεων σε εργοστάσια και στρατιωτικές μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε με ένα τσιγάρο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μία παιδική κατασκήνωση και ενώ στην χώρα έτρεχε εκστρατεία κατά του καπνίσματος.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι μανιώδης καπνιστής και προσπαθεί να μην το δείχνει στις δημόσιες εμφανίσεις του. Από την άλλη, ο πατέρας του, είχε κόψει το κάπνισμα έπειτα από εντολή γιατρού μία δεκαετία πριν πεθάνει, ενώ και εκείνος φοβόταν για την ασφάλεια του. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ έτρεμε τα αεροπλάνα και ταξίδευε να ταξιδεύει στη χώρα του, στη Ρωσία και την Κίνα με ένα βαριά θωρακισμένο τραίνο. Αυτός όμως είναι ένας φόβος που δεν πέρασε στον γιο του που έχει δικό του ιδιωτικό τζετ.