Κασσίμης και Ρωμαίος παρέδωσαν τις δημοσιογραφικές ταυτότητες τους

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση για διαγραφή τριών δημοσιογράφων ( Σταμάτη Μαλέλη, Άρη Πορτοσάλτε και Νίκου Κονιτούπουλου), για τη στάση που είχαν κρατήσει στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.Αντιδράσεις που δεν λένε να κωπάσουν καθως καθημερινα υπάρχουν διαμαρτυρίες τόσο απο τον πολιτικό όσο και δημοσιογραφικό κόσμο.

Μετά το Γιώργο Ρωμαίο και Ο Θόδωρος Κασσίμης ένας επίσης παλαιός δημοσιογράφος, ο Θεόδωρος Κασσίμης παρέδωσε την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ”, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγκεκριμένες διαγραφές. Αίσθηση όμως προκαλεί και η σκληρή επιστολή του που απέστειλε στην ΕΣΗΕΑ και παρομοιάζει την απόφαση της Ένωσης Συντακτών με τα πρότυπα που ακολουθεί για τον Τύπο της Τουρκίας, ο Ερντογάν.

Στην επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο κ. Κασσίμης αναφέρει: «…επειδή πολύ φοβούμαι ότι το επόμενο βήμα μπορεί να είναι η απαίτηση να τοποθετηθεί Κυβερνητικός Επίτροπος σε όποιο μέσο αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, κατά τα πρότυπα της Τουρκίας του κ. Ερντογάν, σας ζητώ να δεχθείτε την ανάκληση της ιδιότητας μου ως μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέχρις ότου η διοίκηση του συνδικαλιστικού μας οργάνου καταγγείλει τις ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του Π.Σ. ή το αντιδημοκρατικής και ανελεύθερης νοοτροπίας σημερινό Π.Σ. εκδιωχθεί, με την ψήφο των ελεύθερων δημοσιογράφων, στις επόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ».