Καμίνης: «Πρέπει να τελειώσει το αίσχος της πλατείας Βικτωρίας. Υπάρχουν χώροι για μετεγκατάσταση και μπορώ να τους δώσω»

  • Μετά από αλλεπάλληλες και άκαρπες επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες, ο δήμαρχος Αθηναίων δηλώνει ότι οι τελευταίες ελπίδες του έχουν επικεντρωθεί στον νέο υπεύθυνο του Μεταναστευτικού αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΘΑ κ. Δημήτρη Βίτσα.

Μεταξύ οργής και απελπισίας ο δήμαρχος Αθηναίων κατήγγειλε την κατάσταση στον καταυλισμό της πλατείας Βικτωρίας, τόσο για τις συνθήκες απάνθρωπης και επικίνδυνης διαβίωσης όσο και για τη δράση εκεί κυκλωμάτων κερδοσκοπίας και δουλεμπορίας.

Κυκλώματα, τα οποία προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τους δυστυχείς πρόσφυγες και να πουλήσουν μάταιες ελπίδες προς την Ειδομένη είτε να φτάσουν ως εκεί είτε να περάσουν τη Βαλκανική δίοδο από τα Σκόπια.

Εχω ζητήσει από τον Τόσκα να μην διανέμεται βοήθεια στους μετανάστες εκεί για να μην παγιώνεται η κατάσταση, είπε ο δήμαρχος της Αθήνας.

Θα δώσω χώρους για τους μετανάστες αρκεί να αδειάσει το αίσχος της πλατείας Βικτωρίας, είπε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

Ο κύριος Καμίνης, εμφανώς οργισμένος μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι ο αυτοσχέδιος καταυλισμός που δημιουργήθηκε και πάλι εδώ και λίγες μέρες στην πλατεία Βικτωρίας είναι ένα αίσχος που πρέπει να εκλείψει και επισήμανε ότι μόνο εφόσον του εγγυηθεί η κυβέρνηση πως θα αδειάσει, θα προτείνει νέους χώρους φιλοξενίας.

«Για να δώσουμε χώρο ως δήμος Αθηναίων για τους πρόσφυγες πρέπει να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το αίσχος. Να υπάρξει δέσμευση από την κυβέρνηση ότι θα φύγουν από εκεί οι πρόσφυγες και θα διαθέσουμε άλλο χώρο. Δεν μπορεί να γίνει καταυλισμός η πλατεία Βικτωρίας», είπε ξεσπώντας ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε ότι έχει επανειλημμένως ζητήσει από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα να μην επιτρέπεται η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βικτώρια, ώστε να μην παγιώνεται η κατάσταση.

Διαπιστώνοντας ότι δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα για τη λήψη ανάλογων μέτρων και ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι η τελευταία του ελπίδα είναι ο συντονιστής της Δυιπουργικής Επιτροπής για το Μεταναστευτικό κ. Βίτσας, από τον οποίο θα απαιτήσει να τερματιστεί το αίσχος της πλατείας Βικτωρίας. Μόνο με αυτήν την προϋπόθεση είναι πρόθυμος να υποδείξει και παραχωρήσει νέο χώρο στέγασης και φιλοξενίας όπως συνέβη με τη δημιουργία «εκ του μηδενός» στον χώρο του Ελαιώνα.

Πηγή: nonpapernews.gr