Καλό το κλίμα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη

Την πρώτη τους συνάντηση μετά από έξι μήνες είχαν σήμερα οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης.

Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και συζήτησαν επί της ουσίας, μετά από την ήττα του κ. Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές και όσα ακολούθησαν με διαρροές οι οποίες είχαν δηλητηριάσει το μεταξύ τους κλίμα.

Η αμηχανία ήταν εμφανής στη φωτογράφιση πριν από τη συνάντηση η οποία διήρκεσε μια
ώρα και 15 λεπτά. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μεϊμαράκης, βγαίνοντας από το γραφείο του προέδρου της ΝΔ περιορίστηκε να πει ότι είναι «όλα καλά».

Ένα από τα ζητήματα που είχαν προκαλέσει ένταση μεταξύ των δύο ανδρών ήταν η άστοχη ενέργεια υπαλλήλου της ΝΔ να βγάλει από το «πάνθεον» με τις φωτογραφίες των προέδρων του κόμματος τη φωτογραφία του κ. Μεϊμαράκη με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν εκλεγμένος πρόεδρος. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να αναρτηθεί και πάλι η φωτογραφία καθώς ο κ. Μεϊμαράκης οδήγησε το κόμμα σε εκλογές και η προσφορά του δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ένα από τα θέματα πάντως που θα συζητούντο στη συνάντηση ήταν και η πρόταση του κ. Μεϊμαράκη η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας να γίνεται από το λαό μόνο στην περίπτωση που η Βουλή αδυνατεί να εκλέξει τον Ανώτατο Άρχοντα του κράτους. Την πρόταση Μεϊμαράκη την είχε χαρακτηρίσει ενδιαφέρουσα ο κ. Μητσοτάκης.