Καυστική παρέμβαση του Φιντέλ Κάστρο για την επίσκεψη Ομπάμα

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τη δημοσιότητα, ο Φιντέλ Κάστρο, με επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα καυτηριάζει την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα και κυρίως τα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε κείμενό του, που δημοσιεύεται μία εβδομάδα μετά την ιστορική επίσκεψη Ομπάμα με τίτλο «ο αδελφός Ομπάμα», ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος είναι 89 ετών σήμερα και έχει αποσυρθεί από το 2006 από την εξουσία, ειρωνεύεται τα «τα σιροπιασμένα λόγια» του Ομπάμα στην Αβάνα.

«Κινδυνεύσαμε να πάθουμε έμφραγμα ακούγοντας τα λόγια αυτά του Αμερικανού προέδρου» ανέφερε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, και πρόσθεσε «Ας μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις ότι ο λαός αυτής της ευγενικής και ανιδιοτελούς χώρας θα απαρνηθεί τη δόξα και τα δικαιώματα, τον κεκτημένο πνευματικό πλούτο που έχει επιτευχθεί χάρη στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού».

Στην επιστολή του την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Granma ο Φιντέλ Κάστρο, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η ταπεινή μου πρόταση είναι να σκεφθεί και να μην προσπαθεί να καταλήξει σε θεωρίες για την κουβανική πολιτική» απάντησε ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος πάντως ουδέποτε τάχθηκε κατά της προσέγγισης με τον πρώην εχθρό, την οποία προάγει ο αδελφός του, Ραούλ.

«Δεν έχουμε ανάγκη να μας κάνει η αυτοκρατορία δώρα», δήλωσε ο ιστορικός ηγέτης Κούβας αναφέροντας ότι η Κούβα δεν θα ξεχάσει τις αντιπαραθέσεις που είχε στο παρελθόν με τις ΗΠΑ.