Κ. Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων, των εθνικών υποχωρήσεων και των σκανδάλων

«Η κυβέρνηση ανατίναξε την οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα αποτελέσματα τα πληρώνουμε σήμερα» είπε στην έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, της αλαζονείας, του κυνισμού, των φόρων, της βαριάς και μακροχρόνιας λιτότητας, των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων, των σκανδάλων και της διαπλοκής. Καταψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για ό,τι συμβολίζουν, τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την αλαζονεία, την ανικανότητα, την πολιτική χωρίς αρχές.

«Τους καταψηφίζουμε όχι μόνο εμείς, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Στις εκλογές που έρχονται θα κλείσει ο κύκλος της χειρότερης κυβέρνησης μετά τη μεταπολίτευση» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο προϋπολογισμός είναι «καθρέπτης της αποτυχίας του κ. Τσίπρα».

«Ο τελευταίος προϋπολογισμός του κ. Τσίπρα είναι ο απολογισμός του μακροβιότερου μνημονιακού πρωθυπουργού», σημείωσε και ανέφερε πως «η κρίση θα είχε τελειώσει εδώ και μια 4ετία αν δεν είχατε έρθει στην εξουσία».

Ο κύκλος της κρίσης θα έπρεπε να κλείσει πριν τέσσερα χρόνια αν εσείς κ. Τσίπρα δεν προκαλούσατε εκλογές με την συνδρομή του κύριου Κουβέλη και της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τo QE ο κ. Τσίπρας πρώτα το αρνήθηκε, πρόπερσι το έθεσε ως μέγα στόχο, πέρυσι το είπε “εναλλακτική λύση” και φέτος τι έκανε; Απλώς το έχασε. Κάπου 2,6 τρισ. ευρώ πήραν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Και η Ελλάδα πόσα πήρε; Ούτε ένα ευρώ».

«Το 2015 η χώρα διχάστηκε σ’ ένα δημοψήφισμα παρωδία και έχασε τις τράπεζές της. Η χώρα μας τώρα καλείται να καλύψει τις ανάγκες της με δανεισμό από τις διεθνείς αγορές. Αυτό που παρέμεινε είναι η εποπτεία την οποία καμιά άλλη χώρα δεν την έχει», επεσήμανε, ενώ ανέφερε ότι «υποδεχόμαστε το νέο έτος με μια κοινωνία που ύστερα από 29 αυξήσεις φόρων, 17 παρεμβάσεις που μειώνουν τις συντάξεις και μείωση των μισθών παραμένει και σήμερα φυλακισμένη στην λιτότητα και με μια κυβέρνηση ανίκανη παρά την “κατανόηση” που σας δείχνουν οι δανειστές να μπορέσει να προχωρήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

«Πήρατε μέτρα 11 δισ. από τα οποία επιστρέφετε το ένα ως προεκλογικό φιλοδώρημα», σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως «στους τέσσερις προϋπολογισμούς που καταθέσατε δεν καταφέρατε να πιάσετε τους στόχους της ανάπτυξης. Τέσσερις στις τέσσερις αποτυχίες δηλαδή».

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για την τρομοκρατία»

Αναφερόμενος στην επίθεση στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι «συνέπεια της στρατηγικής στοχοποίησης των ΜΜΕ».

Όπως είπε «ο κ. Τσίπρας έχει ένα σύστημα ανοχής στη βία», προσθέτοντας πως έχει προσωπικά την ευθύνη για την ανομία στη χώρα.

O κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «όταν δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας, τότε εισπράττεται οδυνηρά και η εξέλιξή της. Αλλά όσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία στις διαφορετικές απόψεις, τόσο αμείλικτη θα είναι με εκείνους που θα θελήσουν να τις φιμώσουν με βία».

«Όταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται αγωνιστές ή παιδιά, αποκτούν άλλοθι οι πράξεις τους. Όταν τα κρούσματα αυξάνονται και οι συλλήψεις μειώνονται η ανομία γιγαντώνεται», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως «όσοι φαντασιώνονται ένοπλους αγώνες και επαναστάσεις θα οδηγηθούν επί των ημερών μας στη δικαιοσύνη».

Η ομιλία του προέδρου της Ν.Δ.: