Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την ανανέωση προέδρων στις Οργανώσεις κατά 65%

Ανανέωση στους προέδρους των τοπικών οργανώσεων σε ποσοστό 65% προέκυψε μετά τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές στις οποίες κατάφεραν να ψηφίσουν 126.000 μέλη της ΝΔ.

Και χρησιμοποιούμε τη λέξη «κατάφεραν» γιατί είναι πάρα πολλές οι αναφορές μελών της ΝΔ που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν είτε γιατί δεν είχαν περάσει τα ονόματά τους στη μηχανογράφηση αν και είχαν εγγραφεί και πληρώσει συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου, είτε γιατί αν και ψήφισαν και ενεγράφησαν σε μια συγκεκριμένη Τοπική Οργάνωση, τελικά βρέθηκαν σε καταλόγους άλλης, πολλές φορές και σε επαρχία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν ενόψει του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου, ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος που προσήλθαν και ψήφισαν και αναγνώρισε τα προβλήματα που υπήρξαν υποσχόμενος ότι σύντομα θα εξαλειφθούν.

Η δήλωση Μητσοτάκη:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα 126.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας που προσήλθαν πανελλαδικά σε πάνω από 330 Δημοτικές Οργανώσεις για να εκλέξουν τους νέους Προέδρους των Τοπικών μας Οργανώσεων, τα μέλη των Τοπικών Επιτροπών και να επιλέξουν τους 2.436 συνέδρους του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου.

Η συμμετοχή αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έστειλε το μήνυμα ότι η προσπάθεια για να χτίσουμε τη Νέα Δημοκρατία από την αρχή έχει ξεκινήσει και υλοποιείται καθημερινά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε ποσοστό ανανέωσης στους Προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων που ξεπερνά το 65%. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο Λεκανοπέδιο στις 75 Οργανώσεις έχουμε 49 νέους Προέδρους και στη Θεσσαλονίκη στις 18 Οργανώσεις έχουμε 12 νέους Προέδρους.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τα 2.430 άτομα που στελέχωσαν χθες τις Εφορευτικές Επιτροπές, τα 4.000 και πλέον υποψήφια μέλη για τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις και να τους διαβεβαιώσω ότι σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Η χθεσινή διαδικασία δεν είχε κανένα κόστος για τη Νέα Δημοκρατία. Το κόστος που υπήρξε επιβάρυνε τις Δημοτικές και Νομαρχιακές μας Οργανώσεις τις οποίες και ευχαριστώ θερμά.

Τέλος, γνωρίζω ότι υπήρξαν και μικροπροβλήματα τα οποία στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης του Κόμματος θα εξαλειφθούν σύντομα».