Η Samsung ανακοινώνει λειτουργικά κέρδη ρεκόρ για το 2017

Τα προηγούμενα εξάμηνα ήταν δύσκολα για τη Samsung αλλά φαίνεται ότι το 2017 έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την κορεατική εταιρεία, αφού ανακοίνωσε ρεκόρ λειτουργικών κερδών.

Πιο συγκεκριμένα, η Samsung ανακοίνωσε για το 2017 λειτουργικά κέρδη ύψους 53,6 τρισ. γουόν (δηλαδή 50 δισ. δολάρια), επίδοση σημαντικά ανώτερη από τα 29,2 τρισ. γουόν (27 δισ. δολάρια) που ήταν τα λειτουργικά κέρδη το 2016.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου του 2017, δηλαδή για το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. Εκεί τα κέρδη της Samsung έφτασαν τα 15,15 τρισ. γουόν (14 δισ. δολάρια) σε σύγκριση με τα 9,22 τρισ. γουόν (8,6 δισ. δολάρια) την ίδια περίοδο του 2016.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κορεατική εταιρεία, η αλματώδης ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στον τομέα των components και ιδιαίτερα στις μνήμες που χρησιμοποιούνται τόσο σε servers όσο και σε φορητές συσκευές. Επιπλέον, οι παραδόσεις OLED οθονών γνώρισαν σημαντική άνοδο.

Ο τομέας των smartphones κινήθηκε ελαφρώς καθοδικά σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2017. Οι premium συσκευές όπως το Galaxy Note 8 κινήθηκαν ανοδικά σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ οι συνολικές παραδόσεις συσκευών γνώρισαν μικρή μείωση λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων σε επίπεδο οικονομικών συσκευών μεσαίας κατηγορίας.

Ωστόσο, τα συνολικά θετικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η Samsung ξεπέρασε το φιάσκο του Galaxy Note 7, τόσο σε οικονομικό όσο και σε επίπεδο πρεστίζ. Επιπλέον, η εταιρεία είχε και διοικητικές αναταράξεις με την φυλάκιση του Jay Y. Lee, φυσικού ηγέτη της εταιρείας, τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και την παραίτηση του αντιπροέδρου και CEO, Kwon Oh-Hyun.

Στις προβλέψεις της για το 2018, η Samsung αναμένει μεγαλύτερη ζήτηση στον τομέα των smartphones ειδικά σε ότι αφορά στις premium συσκευές. Στόχος της εταιρείας είναι πλέον να επικεντρώσει στη βελτίωση των φωτογραφικών ικανοτήτων των συσκευών της και στην περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής βοηθού Bixby.

SHARE