Η Qualcomm αναθεωρεί τη θέση της για εξαγορά από την Broadcom

Η Qualcomm φαίνεται να αναθεωρεί τη στάση της απέναντι στην πρόταση εξαγοράς που έχει καταθέσει η ανταγωνίστριά της Broadcom.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Qualcomm θεωρεί ότι αν η προσφορά ανέβει στα 160 δισεκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων και 25 δισ. δολαρίων για την κάλυψη χρεών θα μπορούσε να αναθεωρήσει τη θέση της. Η αρχική προσφορά της Broadcom, τον Νοέμβριο του 2017, έφτανε στα 130 δισεκατομμύρια δολάρια και είχε απορριφθεί σχεδόν άμεσα από την Qualcomm.

Η Qualcomm απέρριψε τις μέχρι τώρα προτάσεις της Broadcom θεωρώντας καταρχήν ότι «υποβαθμίζουν την αξία» της εταιρείας και επιπλέον «περιλαμβάνουν αρκετές ασάφειες σε επίπεδο έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές». Η πρώτη δικαιολογία ουσιαστικά άφηνε να εννοηθεί ότι αν η πρόταση είναι αρκετά υψηλή, η απάντηση της Qualcomm θα ήταν θετική. Προφανώς αυτό επιβεβαιώνεται με το δημοσίευμα των Financial Times.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία πρόταση της Broadcom είχε «πέσει» στα 79 δολάρια ανά μετοχή (από 90 δολάρια που ήταν η επιθυμία της Qualcomm), μετά την ανακοίνωση εξαγοράς από την τελευταία της εταιρείας NXP Semiconductors.

Προφανώς οι επαφές μεταξύ των δύο εταιρειών θα συνεχιστούν έστω και παρασκηνιακά, ενώ εάν υπάρξει ευτυχές τέλος θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας, με τη νέα εταιρεία να αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή chips πίσω από τις Intel και Samsung.

SHARE