Η LG φέρεται να αποχωρεί από την κινεζική αγορά smartphones

Η LG Mobile φέρεται να είναι έτοιμη να αποσυρθεί από την κινεζική αγορά smartphones, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Τα νέα έρχονται μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για το 2017, όπου καταγράφηκαν θετικές επιδόσεις στα συνολικά έσοδα, αλλά με τον τομέα των φορητών συσκευών να καταγράφει απώλειες ύψους 192 εκατομμυρίων δολαρίων για το δ’ τρίμηνο του έτους.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ο «ισχυρός ανταγωνισμός από τα κινεζικά brands» σαν η αιτία των κακών επιδόσεων. Η LG καταγράφει στην κινεζική αγορά απώλειες τα τελευταία έντεκα, συνεχόμενα τρίμηνα, με εξαίρεση μια μικρή ανάκαμψη το α’ τρίμηνο του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινέζοι κατασκευαστές αποδεικνύονται «σκληρά καρύδια» όχι μόνο για την LG αλλά για το σύνολο των υπολοίπων κατασκευαστών που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην αχανή, πληθυσμιακά αγορά της Κίνας. Ας μην ξεχνάμε τις επιπτώσεις του κινεζικού ανταγωνισμού που αντιμετώπιζε όλο το προηγούμενο διάστημα ο άλλος κορεατικός γίγαντας, η Samsung.

Σύμφωνα με αναφορές η κορεατική εταιρεία κατάφερε να πουλήσει μόλις 160.000 συσκευές στην Κίνα, κατά τη διάρκεια του 2016, όταν παραδόθηκαν συνολικά περίπου 480 εκατομμύρια συσκευές. Επιπλέον, οι τελευταίες ναυαρχίδες G6 και V30 δεν κυκλοφόρησαν καν στην κινεζική αγορά.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η LG θα συνεχίσει κανονικά τη διάθεση των υπόλοιπων καταναλωτικών της προϊόντων στην Κίνα, με την Βόρεια Αμερική να παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για τα smartphones της LG, αν και εκεί έχει να αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό των Apple και Samsung…

SHARE