ΗΠΑ: Μητέρα σώζει το γιο της από λιοντάρι

Μια μητέρα πάλεψε με ένα λιοντάρι του βουνού (cougar, πούμα) που επιτέθηκε στο πεντάχρονο γιο της, ενώ έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδελφό του, έξω από το σπίτι του στο δυτικό Κολοράντο, την Παρασκευή, δήλωσε ο τοπικός σερίφης.

Κολοράντο

Η μητέρα του αγοριού ακούγοντας κραυγές έτρεξε έξω από το σπίτι βορειοδυτικά του Ασπεν, όπου βρήκε το αιλουροειδές πάνω στο παιδί της, δήλωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Pitkin.

Η γυναίκα «ήταν σε θέση να αποσπάσει φυσικά το γιο της από το λιοντάρι» ενώ ο πατέρας του αγοριού κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης, καθώς οδηγούσε το γιο του στο νοσοκομείο, ο σερίφης πρόσθεσε.

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε το παιδί υπέστη τραυματισμούς στο πρόσωπο, το κεφάλι και το λαιμό του και ήταν σε μέτρια κατάσταση. Η μητέρα του υπέστη τραυματισμούς στα χέρια και τα πόδια και μετά από ιατρική μέριμνα .

Ο βοηθός σερίφη και ένας αξιωματικός από την Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ βρήκε το λιοντάρι στον προαύλιο χώρο της κατοικίας και το θανάτωσαν, είπε ο σερίφης.

Οι υπάλληλοι έψαχναν για ένα δεύτερο λιοντάρι όταν μάρτυρες είπαν δύο λιοντάρια παρατηρήθηκαν στην περιοχή πριν από το περιστατικό, ανέφερε η Υπηρεσία Δασών του Κολοράντο.

Η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δασών του Κολοράντο Τζένιφερ Τσόρτσιλ είπε ότι υπήρξαν δύο, πιθανόν τρεις, θάνατοι που σχετίζονται με τις επιθέσεις από λιοντάρια αυτού του είδους στην πολιτεία από το 1991, ενώ περίπου 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από cougars από το 1970.

Η τελευταία γνωστή επίθεση συνέβη τον Ιούλιο του 2015, όταν ένα νεαρό λιοντάρι επιτέθηκε σε άνθρωπο που ψάρευε σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα βορειοδυτικά του Κολοράντο.