Η βασίλισσα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω : «Οι Κινέζοι ήταν πολύ αγενείς…»

Βάιραλ έγινε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στα ΜΜΕ αφού «πιάστηκε» να χαρακτηρίζει, ενώ την κατέγραφε η κάμερα, «πολύ αγενείς» κινέζους αξιωματούχους της συνοδείας του κινέζου προέδρου κατά την περυσινή επίσκεψή του στο Λονδίνου.

Ο αξιολογικός χαρακτηρισμός είναι μάλλον ασυνήθιστος για την βασίλισσα, που γενικά αποφεύγει κάθε είδους σχόλιο που θα μπορούσε να εμπίπτει στο πεδίο της πολιτικής -αν και η ίδια δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερους ενδοιασμούς κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνομιλίας.

Στο βίντεο, η κάμερα ακολουθεί την Ελισάβετ κατά τη διάρκεια συνάντησής της με προσκεκλημένους σε επίσημη υπαίθρια εκδήλωση. Της παρουσιάζεται η διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Λούσι Ντ’ Όρσι.

Κατά την παρουσίαση, η βασίλισσα ακούει πως η Ντ’ Όρσι είχε την επιμέλεια επί των θεμάτων της επίσκεψης του κινέζου προέδρου. Αμέσως, η βασίλισσα δεν έχει πρόβλημα να… συλλυπηθεί την Ντ’ Όρσι: «Ω, τι ατυχία» της λέει, πριν η Ντ’ Όρσι τελειώσει τη φράση της.

«Ναι, ήταν δοκιμασία για εμένα» της απαντά η διοικητής. Στη συνέχεια, η βασίλισσα υπερθεματίζει, λέγοντας πως οι κινέζοι αξιωματούχοι «ήταν πολύ αγενείς απέναντι στον πρέσβη».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Στέμμα απέφυγε «επίσημο σχόλιο για τις ιδιωτικές συνομιλίες της βασίλισσας», σημειώνοντας πως η περυσινή επίσκεψη του κινέζου προέδρου ήταν «εξαιρετικά επιτυχημένη».