Η Τερίσα Μέι θα ορκιστεί νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας – Αποσύρθηκε η Λίντσομ

Αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος η Άντρεα Λίντσομ, αφήνοντας ως μοναδική υποψήφια για την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας την υπουργό Εσωτερικών, Τερίσα Μέι.

Ο βουλευτής Γκράχαμ Μπρέιντι, επικεφαλής της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία διαδοχής επιβεβαίωσε πως η Μέι είναι η μοναδική υποψήφια και δεν σκοπεύει να ανοίξει ξανά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, η Μέι είναι η νέα αρχηγός των Συντηρητικών και πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Στη δήλωσή της η Λίντσομ είπε πως θα ήταν τιμή της να γίνει πρωθυπουργός της χώρας της, ωστόσο αποσύρεται διότι έχει την υποστήριξη μόνο του 25% των βουλευτών του κόμματος της, ένα ποσοστό που δεν είναι αρκετό για τον σχηματισμό της σταθερής κυβέρνησης που έχει ανάγκη η Μεγάλη Βρετανία. Η Τερίσα Μέι έχει την υποστήριξη του 60% των βουλευτών.

Ενδεικτικό του κλίματος στις τάξεις των Συντηρητικών είναι πως ακόμη και βουλευτές που είχαν υποστηρίξει τη Λίντσομ, όπως ο Στιβ Μπέικερ, τώρα δηλώνουν πως η Μέι είναι καταλληλότερη για την πρωθυπουργία. Δήλωση στήριξης της Μέι έκανε και ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Η Μέι, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της καμπάνιας της, Κρις Γκρέιλινγκ, επιστρέφει απο το Μπέρμινγχαμ στο Λονδίνο όπου θα κάνει δήλωση για τη νίκη της.