Η Περιφέρεια Πελοποννήσου «παίρνει τα όπλα» κατά Καμμένου για το στρατόπεδο Καλαμάτας

Σε αντιπαράθεση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξελίσσεται η πρόθεση του κ. Καμμένου, όπως τη διατύπωσε στη Βουλή, να κλείσει στρατόπεδα ως ισοδύναμο μέτρο για να μη καταργηθούν τα ειδικά μισθολόγια στους στρατιωτικούς.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και προσβλητική» χαρακτηρίζει την δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου, αναφορικά με το στρατόπεδο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, η αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας και Υποδομών Ντίνα Νικολάκου, σε γραπτή δήλωσή της υπογραμμίζει ότι, «θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη και προσβλητική για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, τη δήλωση του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού, ο οποίος με ειρωνικό τρόπο αναφέρεται στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού».

Προσθέτει πως, «δηλώσεις όπως «δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά», «ρουσφέτια» και «τοπικά συμφέροντα», αφενός δεν αρμόζουν σε υπουργό Εθνικής Άμυνας, αφετέρου, απομειώνουν το κύρος του αξιώματος που καλείται να υπηρετήσει».

Η αντιπεριφερειάρχης καλεί τον υπουργό να αναλογιστεί την ιστορία και τη διαχρονική προσφορά του στρατοπέδου και, «αφενός να ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή του απέναντι στους πολίτες και, αφετέρου, να αναθεωρήσει άρδην τις απόψεις του και τις ενδεχόμενες αποφάσεις που πρόκειται να λάβει».
Επιπλέον τονίζει ότι, «στεκόμαστε κάθετα απέναντι από πρακτικές και αποφάσεις που δεν υπακούουν σε κανένα σχεδιασμό και εξυπηρετούν προσωπικές ψηφοθηρικές επιδιώξεις».