Η παγωμάρα στη συνάντηση του Μαξίμου από το κρύο αστείο του πρωθυπουργού

Ενα ανέκδοτο λένε ότι μπορεί να σπάσει τον πάγο, αν όμως είναι αποτυχημένο μπορεί να έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα.
Όπως γράφει ο «Βηματοδότης» στη σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού και ομάδας αγροτών, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να “σπάσει τον πάγο” με ένα ποντιακό ανέκδοτο, το οποίο όμως ήταν λίγο «κρύο» και «πάγωσε» τους αγρότες…
Σας μεταφέρουμε τί γράφει ο “Βηματοδότης”:

«Ήταν μια μαραθώνια συνάντηση με διαλείμματα (για τσιγάρο στο μπαλκόνι) , ανέκδοτα και με έξυπνες ατάκες. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η πρώτη εντολή που δόθηκε στους αγρότες με το που πάτησαν το πόδι τους στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν: «Αφήνουμε έξω τα κινητά, κανένα κινητό πάνω σας στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό». Τι να κάνουν οι άνθρωποι υπάκουσαν και γέμισε ο προθάλαμος του πρωθυπουργικού γραφείου με κινητά. Το ίδιο βεβαίως δεν συνέβη με τους υπουργούς που μετείχαν στη σύσκεψη και είχαν ενεργοποιημένα τα κινητά μαζί τους και πολλές φορές μιλούσαν μ΄ αυτά. Το πρώτο πράγμα που τους είπε ο κ. Τσίπρας, μόλις κάθισαν και βγήκαν στο τραπέζι καφέδες, κουλουράκια και τοστάκια ήταν: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο». Κάτι που δεν άρεσε στους αγρότες, που κοίταζε ο ένας τον άλλον, έως ότου εις εξ΄ αυτών αποφάσισε να απαντήσει: «Το άλογο, Πρόεδρε είμαστε εμείς και προσέξτε μην μας σφάξετε». Ήταν η σειρά του κ. Τσίπρα να κοιτάξει αμήχανα, αλλά γρήγορα σκαρφίστηκε μια ατάκα και την είπε: «Η δική μου πρόταση είναι να είσαστε πάνω στο άλογο, έτσι σας αντιμετωπίζω». Οι αγρότες όμως δεν φάνηκαν να πείθονται. Έως ότου πήρε τον λόγο ένας… Τσίρκας.

«Λέγομαι Τσίρκας και όχι Τσίπρας, αλλά είμαι συγχωριανός σου. Είμαι από τα Αθαμάνιο», είπε σαν πρόλογο στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας δεν τον κοίταξε με απορία και του είπε, «μα μου είπες ότι είσαι από το Κομπότι»; Ο αγρότης όμως είχε έτοιμη την απάντηση: «Προέρχομαι από το μπλόκο στο Κομπότι, εκεί που έγινε η πρώτη εξέγερση των Κολίγων ενάντια στους μεγαλοκτήμονες πριν από το Κιλελέρ». Ο Πρωθυπουργός, αφού πείστηκε, εν συνεχεία τον ρώτησε εάν είναι από το Ανω ή το Κάτω Αθαμάνιο (σ.σ. ωσάν να είχε σημασία)

Ενας τρίτος αγρότης που μίλησε αμέσως, άρχισε να θέτει ένα- ένα τα θέματα. Μίλησε για αρκετή ώρα και ότι έλεγε το έλεγε με αποδείξεις. Σε κάποια στιγμή ο Πρωθυπουργός του λέει «μ΄όλα όσα είπες συμφωνώ απόλυτα», αλλά ο αγρότης συνέχιζε να εκθέτει τα θέματα. Οπότε ο κ. Τσίπρας τον σταματά και του λέει: «Να μην το κάνουμε εδώ σαν το ποντιακό ανέκδοτο…». Με το άκουσμα «ποντιακό» και «ανέκδοτο» ήταν η σειρά των υπουργών να κοιτάζουν αμήχανα τον Πρωθυπουργό.

«Ποιο είναι αυτό το ανέκδοτο;» ρώτησαν ορισμένοι αγρότες: «Θα σας το πω..», αποφάσισε ο κ. Τσίπρας: « Μια ομάδα Ποντίων της υδατοσφαίρισης επιστρέφει μετά από μια ταπεινωτική ήττα. Και ο αρχηγός της για να εμψυχώσει τους παίκτες τους λέει: ” Μην κάνετε έτσι μπορεί να χάσαμε με 15- 0 αλλά δεν πνίγηκε κανένας». Σας πληροφορώ ότι ουδείς γέλασε».