Η ΝΔ καταγγέλλει την Κυβέρνηση για απευθείας αναθέσεις hot spots

Η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με το πρόσχημα της πίεσης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό προχωράει σε απευθείας αναθέσεις έργων. Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα την απευθείας ανάθεση της κατασκευής του κέντρου φιλοξενίας στη Χίο, το οποίο κόστισε 1.277.000 ευρώ, παρότι έγινε σε δημόσιο κτήμα, ενώ υπάρχει και συμπληρωματική δαπάνη 423.183 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ
«Η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά και δεν απαντά στις σοβαρές καταγγελίες Κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το κύμα των αδιαφανών απευθείας αναθέσεων, που υλοποιούνται κυρίως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο για μισθώσεις ιδιωτικών εγκαταστάσεων, εκτάσεων και αγρών, όσο και για υπηρεσίες εστίασης, σίτισης και καθαριότητας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κατασκευής του κέντρου φιλοξενίας (Hot Spot) στη Χίο, το οποίο κόστισε τελικά 1.277.000 ευρώ, τη στιγμή που, μεταξύ άλλων, η έκταση παραχωρήθηκε από το Δήμο, ο εξοπλισμός και οι υποδομές στέγασης διατέθηκαν από ελληνική επιχείρηση, ενώ προβλέφθηκε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, και συμπληρωματική δαπάνη ύψους 423.183 ευρώ, που εγκρίθηκε 20 μέρες μετά το τέλος των έργων. Και όλα αυτά σε διαγωνισμό της μίας και μόνο ημέρας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη στηλιτεύσει τον παραγκωνισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία που παρέχει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση να αναθέτει, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, απευθείας σε επιχειρήσεις, έργα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και η οποία, αποδεικνύεται, δυστυχώς, ως το όχημα για πολλές “γκρίζες” αναθέσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να βάλει επιτέλους ένα τέλος στη νέα “φάμπρικα” των απευθείας αναθέσεων, που προωθούν μέλη της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».