Επανέρχεται η 13η σύνταξη, με άδεια των δανειστών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Με εντολή του Πρωθυπουργού , ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος φέρνει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα νομοσχέδιο και επαναφέρει τη 13η σύνταξη για τους απόμαχους της δουλειάς που λαμβάνουν έως 700 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή τη κίνηση-έκπληξη, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτών των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει νέα σκληρά μέτρα και οριζόντιες περικοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται για μονομερή κίνηση της Ελλάδας καθώς ο κ. Τσίπρας πήρε το πράσινο φως από την κ. Μέρκελ με την οποία το τελευταίο διάστημα είναι σε ανοικτή γραμμή και διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.

Στη θεαματική βελτίωση των σχέσεων τους λέγεται ότι έπαιξε κομβικό ρόλο ο ιδιαίτερα εποικοδομητικός ρόλος του Πρωθυπουργού στην προσφυγική κρίση, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες.

Μετά το ανέλπιστο αυτό δώρο που πήρε από τους δανειστές και το Βερολίνο(μόνο το ΔΝΤ εμφανίζεται διστακτικό) το Μαξίμου ετοιμάζει ολόκληρη επικοινωνιακή καμπάνια για να διαφημίσει την σχεδιαζόμενη επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Στην πλατεία Κοτζιά έχουν σχεδόν έτοιμο το σποτ-ενδεχομένως και προεκλογικό- για τήρηση μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης θα σταλεί ενημερωτικό non paper σε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και εφόσον η οικονομία δείξει σημάδια ανάκαμψης θα ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών με τους δανειστές ώστε να συναινέσουν και στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες στο Μαξίμου υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία και έχουν επανέλθει τα χαμόγελα σε πολλούς στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού.