Γύρισαν την πλάτη οι αγρότες στο κάλεσμα της Βουλής – Ματαιώθηκε η συνεδρίαση

Από την λίστα των 20 εκπροσώπων αγροτών που είναι σε μπλόκα, την οποία συνέταξε η Επιτροπή της Βουλής σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανταποκρίθηκε μόνο ένα, από το μπλόκο του Ορχομενού και αυτό δηλώνοντας στους εκπροσώπους της Επιτροπής ότι «θα καταβάλει προσπάθεια να προσέλθει…».

Ενδεικτικό είναι ότι οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα σε Ανω Λακωνία, Βελβεντό Κοζάνης, Βέροια, Θήβα, Καστοριά, Κάτω Αχαϊα, Κορινθία, Κρήτη, Λάρισα, Πράσινα Φανάρια, Σέρρες, Φέρες Εβρου αρνήθηκαν την πρόσκληση, ενώ οι εκπρόσωποι από την Αριδαία και την Καβάλα δεν απάντησαν στα κινητά τηλέφωνα και στα εμαίλ.

Η άρνηση των αγροτών, που μόνο τυχαία δεν ήταν, εξανάγκασε την πρόεδρο της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη να εισηγηθεί να αναβληθεί η απογευματινή συνεδρίαση.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη, μάλιστα, ανακοινώνοντας την κατά πλειοψηφία απόφαση για αναβολή της μεσημεριανής συνεδρίασης, είπε «πως η Επιτροπή θα είναι ανοικτή προκειμένου όταν αισθανθούν οι αγρότες έτοιμοι να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο αυτός να διεξαχθεί στην Επιτροπή μας…»

Στα ερωτήματα των βουλευτών της Αντιπολίτευσης, «πως και με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι αγρότες στους οποίους στάλθηκαν οι προσκλήσεις», η κυρία Χαρά Καφαντάρη ανάφερε ότι «την ευθύνη έχει ο Πρόεδρος… (προφανώς ο κ. Βούτσης) και έγινε με την συνεργασία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε γεωγραφικά να καλυφθούν όλες οι περιοχές και τα μπλόκα των κινητοποιήσεων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και δεύτερον, πλουραλιστικά να εκφράζονται όλες οι απόψεις που υπάρχουν μεταξύ των αγροτών…»

Σχολιάζοντας το «βατερλώ» της κυβερνητικής κίνησης ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης δήλωσε πως η αποχή των αγροτών δείχνει πως «είναι εμφανής η δυσαρμονία που υπάρχει ανάμεσα στους αγρότες και την Κυβέρνηση. Είναι φανερό ότι οι αγρότες δεν την εμπιστεύονται…»