Γκρίνιες έφερε η αντικατάσταση Μεϊμαράκη σε Επιτροπή

Εκ του μηδενός δημιουργήθηκε εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ με την αντικατάσταση του κ. Μεϊμαράκη από τον κ. Βορίδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Με απόφασή του ο κ. Μητσοτάκης αντικατέστησε τον κ. Μεϊμαράκη με τον κ. Βορίδη. Μάλιστα πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι η ενέργεια αυτή όχι μόνο ήταν σε γνώση του πρώην προέδρου της ΝΔ αλλά έγινε και με πρωτοβουλία του.

Ωστόσο από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση άρχισε να ακούγεται μουρμούρα από την πλευρά Μεϊμαράκη, ο οποίος, σημειωτέον, είχε να πατήσει μήνες στην Επιτροπή, πότε λέγοντας ότι απέχει συνειδητά, όπως στην περίπτωση των συνεδριάσεων για το ΕΣΡ, προφανώς γιατί διαφωνούσε με τη γραμμή της ΝΔ, είτε γιατί απλά δεν ήθελε να πάει ή είχε κι άλλες ενασχολήσεις.

Η μουρμούρα που άρχισε να ακούγεται έβαλε φωτιά στη δημοσιογραφική φαντασία. Πολλοί συνάδελφοι άρχισαν να σκέφτονται ότι η αντικατάσταση έχει σχέση με το αίτημα της ΝΔ να παραπεμφθεί στην Επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός Διαφάνειας κ. Παπαγγελόπουλος ο οποίος με τον κ. Μεϊμαράκη έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τις καλές τους σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Επειδή ο κ. Μεϊμαράκης, για τους λόγους που προείπαμε απουσίαζε συνεχώς από την Επιτροπή, ρωτήθηκε από τον ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Ομάδος κ. Κ. Τσιάρα, αν έχει πρόβλημα να αντικατασταθεί επειδή σε πολλές ψηφοφορίες τα πράγματα ήταν οριακά. Ο κ. Μεϊμαράκης δεν αρνήθηκε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά σήμερα προφανώς αντέδρασε όταν άκουσε ότι η αντικατάσταση έγινε με δική του πρωτοβουλία. Και λες κι έψαχνε αφορμή για γρίνια διέρρευσε στα ΜΜ την ενόχλησή του για τη συγκεκριμένη ανακρίβεια.

Εκείνο όμως που θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Μεϊμαράκης είναι ότι οι θέσεις καλύπτονται με σκοπό να υπάρχει εκπροσώπηση του κόμματος. Δεν είναι τιμητικές. Το ότι διετέλεσε για ορισμένους μήνες πρόεδρος της ΝΔ, δεν σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να αναδεικνύει θέματα και να τους δίνει διάσταση πέραν της πραγματικής. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν η ΝΔ διέρρευσε (κακώς) ότι την αντικατάσταση τη ζήτησε ο ίδιος. Τουλάχιστον κάποιοι είπαμε και «μπράβο», γιατί σκεφτήκαμε ότι ο Μεϊμαράκης αντελήφθη μόνος του ότι στη συγκεκριμένη Επιτροπή χρειάζεται να υπάρχουν βουλευτές που θα κάνουν ουσιαστική δουλειά και για το λόγο αυτό ζήτησε να αντικατασταθεί, αφού ο ίδιος είναι πολυάσχολος. Δυστυχώς κακώς δώσαμε κάποιοι εύσημα στον κ. Μεϊμαράκη, γιατί πιάστηκε από ένα ελάχιστης σημασίας θέμα κι επιχείρησε να το αναδείξει σε ζήτημα μείζονος σημασίας. Αυτό όμως δεν βοηθά την παράταξη, ούτε τον ίδιο.

Με δεδομένο ότι η ΝΔ βρίσκεται μια ανάσα από την εξουσία, όλοι, μα όλοι, θα πρέπει να σκεφθούν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για γρίνια. Κάποιοι αναζητούν ευκαιρία για «να κάνουν την τρίχα… τριχιά». Το γνωρίζουμε. Το κακό είναι όταν ανάμεσά τους βρίσκονται ξαφνικά άτομα που μέχρι τώρα αγωνίζοντο για την ενότητα του κόμματος. Το γεγονός ότι, τελικά, πρόεδρος εξελέγη ο κ. Μητσοτάκης και όχι ο κ. Μεϊμαράκης, ελπίζουμε να μην επηρεάζει την κρίση του πρώην προέδρου της ΝΔ και της Βουλής.

Πηγή: rigillis18.blogspot/ΧΨΑ