“Γκλάμορους” φοροδιαφυγή στη Μύκονο – Το κόλπο με τις λιμουζίνες

Νέα κρούσματα φοροδιαφυγής εντόπισαν οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών στη Μύκονο όπου εντοπίσθηκαν επιχειρήσεις εκμίσθωσης πολυτελών οχημάτων οι οποίες δεν εξέδιδαν τις προβλεπόμενες αποδείξεις και τιμολόγια.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν με αφορμή αγγελίες διαφήμισης των σχετικών υπηρεσιών μέσω ίντερνετ από επιχειρήσεις που διαθέτουν πολυτελή οχήματα στα κοσμοπολίτικα νησιά, όπως η Μύκονος. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι οι τιμές για την ενοικίαση μιας λιμουζίνας ήταν ιδιαίτερα τσουχτερές αλλά δεν είχαν εκδοθεί τα προβλεπόμενα τιμολόγια και αποδείξεις. Κοινώς ο κλάδος της… λιμουζίνας στα νησιά διαπιστώθηκε ότι έχει ροπή προς την παραοικονομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τιμές για την ενοικίαση μιας λιμουζίνας στη Μύκονο για μια ημέρα με σοφέρ ξεκινούν από τα 800 ευρώ και μπορούν να φθάσουν ακόμη και μερικές χιλιάδες ευρώ ανάλογα με την πολυτέλεια του μοντέλου που επιθυμεί ο πελάτης.

Οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές συνεχίζονται από τους ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και επικεντρώνονται σε επιχειρήσεις μπαρ, εστιατόρια, ενοικιάσεις ξαπλώστρας, ενοικίαση δίκυκλων και ΙΧ καθώς και ενοικίαση καταλυμάτων.